sâmbătă, 23 noiembrie 2019

IN MEMORIAM - CRIŞAN MARCEL din Stremţ, comuna Băseşti


Duminică, 24 noiembrie 2019, se împlinesc 2 ani de când colegul nostru, CRIŞAN MARCEL, absolvent al Liceului industrial nr. 4 Baia Mare (actualmente Colegiul Naţional "George Bariţiu"), promoţia 1981-1985, a trecut la veşnicie!
Venit de la ţară, din Ţara Codrului, cu "cei 7 ani de acasă", Marcel era un elev silitor, cuminte, cu rezultate foarte bune la toate materiile dar excela la matematică (prof. Iluţiu Vasile), fizică (prof. Nechita Nicolae), chimie, fiind apreciat în special de doamna dirigintă prof. Şuteu Elisabeta, prof. de chimie.
Deşi nu-i plăcea în mod deosebit să joace fotbalul era un mare microbist, fiind fan Steaua lui Lăcătuş, Hagi, Tudorel Stoica şi ceilalţi coechipieri în roş-albastru. Sportul lui preferat era însă tenisul de masă, motiv pentru care l-am poreclit din treapta a doua de liceu "Secreten" după numele unui campion european la această disciplină. După ore mergeam pe holul Sălii sporturilor din Baia Mare unde erau mese de ping-pong şi puteau fi închiriate. Învingătorul rămânea la masă, Marcel Crişan rămânea până se plictisea...
Ne-am întâlnit şi după terminarea liceului deoarece lucra la IELIF (actualmente ANIF) sau cam aşa ceva, în orice caz la îmbunătăţiri funciare şi mai stăteam la un pahar de vorbă. Îmi era recunoscător pentru că i-am ajutat nişte consăteni prin 1990, când au avut un necaz pe raza comunei Mireşu Mare, de acolo de unde provin eu. 
Când am citit acum doi ani în paginile ziarelor locale (Graiul MM şi Glasul MM) despre decesul, la nici 50 de ani, a numitului Crişan Marcel am sperat să fie coincidenţă de nume, dar din păcate nu a fost aşa, iar bunul meu coleg din Stremţ a lăsat multe lacrimi şi suferinţă rudeniilor, în special soţiei Adina şi fiicei Daiana, dar şi nouă colegilor şi celor care l-au cunoscut! Ce cruntă soartă ai avut!
Dumnezeu să te odihnească în pace!

                                                                                    colegul, prietenul Gelu Dragoş








Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu