sâmbătă, 23 noiembrie 2019

Baritonul Mădălin Claudiu Ioan BĂBAN va deschide Concertul extraordinar de colinde de la Mireşu Mare


 În 2 decembrie 2019 la Biserica Ortodoxă „Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavril” din Mireşu Mare, ora 18,00 în organizarea Primăriei şi Consiliului Local Mireşu Mare, va avea loc CONCERTUL EXTRAORDINAR DE COLINDE cu participarea prestigioasei corale bărbăteşti „ARMONIA” din Constanţa, drijor arhid. lect. univ. dr. Ion Iulian Dumitru.
În deschidere, ne va colinda un fiu al satului, baritonul Mădălin Claudiu Ioan Băban din Remeţi pe Someş.Acesta este student în anul 3 la Universitatea din Oradea , Facultatea de Arte, Departamentul de muzică, Interpretare Muzicală Canto, profesor de canto fiindu-i lect.univ. dr. Lavinia Cherecheș, profesor de renume internaţional.
 În perioada liceului, a absolvit Colegiul de Arte Baia Mare, Secţia Canto, prof. Vasile Cupşe, cât şi în perioada facultăţii a participat la o serie de concursuri şi festivaluri de interpretare vocală, unde a fost premiat. Dintre cele mai semnificative, enumerăm: anul 2017- Concursul de Interpretare Vocală şi Instrumentală “Sigismund Toduţă” Bistriţa - Premiul 1;
anul 2018 - Festivalul Internaţional “Muzica Pentru Toţi” Baia Mare, Secţiunea Canto - Premiul 1; anul 2018 - Concursul de Intrerpretare Vocală şi Instrumentală al Facultăţii de Arte Oradea -Premiul 1 şi Premiul Juriului la secţiunea Canto. 
     A făcut parte din Corul Bisericii Ortodoxe din Remeţi pe Someş.  De asemenea este membru al grupului Psaltic “ Theologos” al Episcopiei Maramureşului şi Sătmarului.
   Din anul 2017 este colaborator al Filarmonicii de Stat din Oradea, prima colaborare fiind Turneul organizat de compozitorul american de la Hollywood, celebrul James Newton Howard,  în Europa.


                                                                                      Gelu Dragoş


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu