vineri, 3 august 2018

CNAIR a început lucrările de reabilitare pe DN 18B Baia Mare – Târgu Lăpuș


La începutul lunii iulie, Narcis Neaga, directorul general al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) s-a aflat într-o vizită de lucru în Maramureș, Echipa venită de la CNAIR a evaluat lucrările efectuate dar și starea drumurilor naționale pe DN 18, DN 18B, DN 17C și DN 19. În urma vizitei efectuate pe DN 18B, zona Baia Mare – Târgu Lăpuș, Narcis Neaga a precizat că, pe acest tronson lucrările vor începe în luna august, în regie proprie, iar repararea și reasfaltarea se va realiza prin procedeul de reciclare in situ. Președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea a discutat cu directorul CNAIR, Narcis Neaga, despre corelarea lucrărilor derulate de Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere pe drumurile naționale din Maramureș, cu programul de investiții demarat de instituția Consiliului Județean pe drumurile județene.
Miercuri, 1 august 2018, șeful administrației județene, Gabriel Zetea s-a aflat în teren pentru a verifica la fața locului modul în care se desfășoară lucrările pe Drumul Național 18B Baia Mare - Târgu Lăpuș.
”Activitatea de reabilitare a acestui tronson a început în această săptămână, așa cum am promis alături de conducerea CNAIR. Vreau să felicit echipa de proiect mobilizată la Groși și mulțumesc pentru modul profesionst cu care au abordat această lucrare. Totodată, dau asigurări că voi fi prezent în fiecare zi pentru a monitoriza progresul procesului tehnologic. Revin cu precizarea că reciclarea in situ – varianta de lucru aleasă de către CNAIR- se realizează în regie proprie. Sunt decis ca, pentru bugetul de anul viitor, să propun consilierilor județeni achiziția unui astfel de utilaj, care reduce cu până la 35% costurile de reparații pe drumurile județene. În 1 august, pe DN 18B, lucrările au început pe o lungime de 250 metri, ca tronson experimental. În cursul zilei de joi, 2 august, în Maramureș au ajuns și responsabilii care se ocupă de prelevarea probelor pentru laborator, urmând ca, în următoarele două săptămâni să ofere rețeta pentru realizarea asfaltului. În acest fel, lucrările vor fi reluate în forță din data de 20 august 2018”, a conchis președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea.
Potrivit șefului admnistrației județene, instituția Consiliului Județean preconizează ca, în luna octombrie să fie finalizate lucrările între Baia Mare și Cernești, pe o distanță de aproximativ 25 de km și începând cu primăvara anului 2019, să fie reabilitat tronsonul de drum cuprins între Cernești și Târgu Lăpuș. Executivul Consiliului Județean  Maramureș roagă participanții la trafic să înțeleagă faptul că specificul reciclării în situ presupune oprirea circulației pe o bandă, pe distanțe mai lungi, dar rezultatul final va fi cel pe care îl merită lăpușenii, respectiv un drum national reabilitat la cele mai înalte standarde.


                                                                                       CJMM

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu