vineri, 3 august 2018

Fotbalul de acasa. Ce vor fi obligate echipele sa faca din sezonul urmator?!


 Comitetul de Urgenta al FRF a aprobat vineri, 3 august, o serie de reforme menite sa creasca numarul jucatorilor romani din primele esaloane, in special al tinerilor jucatori, si sa imbunatateasca nivelul calitativ al competitiei.
Comitetul Executiv al FRF reunit joi, 2 august 2018, a votat in unanimitate imputernicirea Comitetului de Urgenta pentru aprobarea modificarilor ROAF cu privire la cotele de jucatori non-UE si jucatori formati la nivel national si de club ca urmare a dezbaterilor dintre FRF si LPF.
Astfel, astazi, Comitetul de Urgenta a aprobat in unanimitate reformele prezentate in Hotararea nr. 12, printre care:

Creste numarul jucatorilor U21 in Liga 1

Din sezonul 2019/20, la propunerea administratiei FRF, fiecare echipa va alinia la startul partidelor din Liga 1 minimum 2 jucatori U21 formati la nivel national si va trebui sa utilizeze pe toata durata partidei minimum 1 jucator din aceasta categorie. Pana acum, prevederile regulamentare faceau referire la un singur jucator U21.

Mai multi jucatori romani si dezvoltarea centrelor de juniori

Totodata, la acest moment, pe lista cu lotul celor 25 de jucatori, cluburile din Liga 1 au obligatia de a prezenta un minimum de 6 jucatori formati la nivel national si un minimum de 2 jucatori formati la nivelul clubului.
Din sezoanele urmatoare, aceste valori vor creste si isi vor modifica ponderea, pentru promovarea tinerilor jucatori romani si dezvoltarea centrelor de copii si juniori ale cluburilor de Liga 1, dupa cum urmeaza:

Sezonul / Jucatori formati la nivel national / Jucatori formati la nivel de club
2019/20: 8 / 2
2020/21: 10 / 2
2021/22: 8 / 4

Din sezonul 2019/20, cluburile de Liga 1 vor trebui sa aiba si o echipa de juniori U16, in urma propunerii administratiei FRF, aceasta urmand a fi integrata intr-o competitie organizata de FRF.

Premise pentru cresterea calitativa a primului esalon

Pana astazi, pe lista cu lotul celor 25 de jucatori, cluburile din Liga 1 aveau obligatia de a prezenta un numar maxim de 3 jucatori non-UE, dintre care 2 jucatori cu conditia sa fi fost convocati de minimum 3 ori la echipa nationala in ultimele 12 luni anterioare legitimarii in Romania.
Pentru a crea premisele cresterii calitative a Ligii 1, la solicitarea reprezentantilor cluburilor din acest esalon, numarul maxim creste, astfel incat 4 jucatori non-UE pot fi inclusi in lotul de 25 al echipei. Jucatorul in plus fata de prevederile de pana acum are obligatia sa detina nationalitatea unei tari participante la ultima editie a Campionatului Mondial de seniori.


Sursa: FRF

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu