miercuri, 12 septembrie 2018

Liviu Pleșoianu: ”Scrisoare deschisă către doamna Gabriela Firea”


Stimată doamnă Firea,

Deși n-am vrut să intervin tocmai pentru că mă încăpățânez să NU fac parte din NICIO grupare internă a partidului, afirmațiile dumneavoastră de aseară mă determină să vă adresez aceste rânduri. Pentru că ați repetat public faptul că pe românii care ne-au votat îi „irită” discuțiile despre protocoale, procurori, abuzuri sau stat subteran, mă văd nevoit să vă scriu tot public.
1.Vă scriu pentru a vă cere să nu îi jigniți indirect nici pe jurnaliștii de la Antena 3, din rândurile cărora ați făcut parte, nici pe jurnaliștii de la România TV, nici pe jurnaliștii de la Luju.ro, nici pe toți ceilalți jurnaliști care au riscat și riscă în continuare enorm luptând împotriva abuzurilor! Și, mai presus de toate, vă scriu pentru a vă cere să nu îi jigniți nici pe MILIOANELE DE ROMÂNI care ne-au dat votul lor în decembrie 2016 tocmai pentru că au avut încredere că VOM LUPTA împotriva Noii Securități!
Ați lucrat vreme bună la Antena 3 și ați moderat emisiuni foarte bune în care erau expuse abuzurile sistemului creat în timpul mandatelor lui Traian Băsescu. Știți bine că Antena 3 a trebui să țină piept unui șir nesfârșit de atacuri ale Noii Securități, venite din toate direcțiile. Știți bine că spre jurnaliștii Antena 3, foștii dumneavoastră colegi, au fost deversate timp de mai bine de un deceniu tone de înjurături din tirurile mizerabile ale imensului aparat de propagandă. Știți foarte bine că jurnaliștii Antenei 3 au ieșit în stradă, în mai multe rânduri, pentru a protesta împotriva Noii Securități. Știți foarte bine că cel care a creat trustul de presă INTACT, unde ați lucrat ani mulți, a primit ZECE ani de închisoare tocmai pentru că a fost un adversar al celor ZECE ANI RĂI ai lui Băsescu.
…Cum puteți spune atunci că temele „abuzuri, stat paralel, protocoale, noua securitate” sunt teme care îi „irită” pe românii care au votat PSD!? Practic, ceea ce spuneți dumneavoastră este că toate dezvăluirile jurnaliștilor de la Antena 3, de la România TV, de la Luju.ro și de la alte instituții de presă, că dezvăluirile despre abuzuri ale tuturor jurnaliștilor din România care nu fac parte din aparatul de propagandă al Noii Securități sunt lucruri care… „IRITĂ”!?? #Doamne_ferește! Mi se pare de-a dreptul halucinantă această afirmație pe care observ că o repetați peste tot în ultimele zile!
Simt nevoia să protestez față de ce spuneți în numele foștilor dumneavoastră colegi de breaslă, precum și în numele MILIOANELOR DE ROMÂNI care au votat USL în 2012 și PSD-ALDE în 2016 tocmai pentru că au vrut și vor în continuare să ELIBERĂM România de acea hidră sinistră care ne-a luat țara ostatică!
2.Vă scriu și din rațiuni pur egoiste. Vă scriu pentru a vă cere să nu mă jigniți nici pe mine. Mă lupt fără preget, în prima linie, cu cei mai puternici capi ai Noii Securități. Este modul în care înțeleg să-mi fac datoria față de cei care m-au votat și față de propria mea conștiință! Iar dumneavoastră mă jigniți profund în clipa în care spuneți că ceea ce fac la rândul meu îi „IRITĂ” pe oamenii care ne-au votat! Cu toată dragostea, vă spun că vă înșelați. Ce îi… irită pe oamenii care ne-au votat e tocmai lentoarea cu care se destructurează Noua Securitate, nicicum faptul că se lucrează la această destructurare și că se vorbește public despre această destructurare! Oamenii îmi scriu în fiecare zi nu pentru a mă certa că vorbesc despre Noua Securitate și că fac tot ce ține de mine pentru a elibera această țară, ci pentru a mă întreba de ce unii tărăgănează prea mult o situație care ar fi trebuit de multă vreme tranșată!
3.Vă scriu pentru a vă întreba de ce erați de acord și de ce militați, alături de mine și de alte CÂTEVA persoane din partid, pentru organizarea unui mare miting al PSD. Atunci când Noua Securitate arunca în luptă tot ce deținea pentru a elimina PSD de la guvernare la doar câteva săptămâni de la alegeri, vă numărați printre puținii lideri PSD care cereau organizarea unui mare miting. Am apreciat foarte mult acest lucru la acea vreme. Însă dacă spuneți ACUM că subiectul „Noua Securitate” e un subiect care îi „irită” pe votanții noștri, de ce doreați miting ATUNCI împotriva Noii Securități? E complet lipsit de logică!
4.Până la urmă, după mult timp și nenumărate insistențe, mega-mitingul PSD a fost organizat. Sunt nevoit atunci să vă scriu și pentru a vă întreba: DE CE ați participat la marele miting, de sute de mii de oameni, împotriva abuzurilor Noii Securități? Dacă vi se pare că e un subiect „iritant” pentru votanții noștri, de ce ați urcat chiar dumneavoastră pe scenă!?? Să vă mai întreb și de ce au venit atât de mulți oameni la miting? Sau să mă tem că veți prelua clișeul propagandei Noii Securități: „au fost aduși cu japca”?!? …Iar dacă nu sunteți de aceeași părere cu #propaganda(anume că sute de mii de români au fost aduși cu forța la mitingul împotriva abuzurilor), atunci ar de ce spuneți că e „iritant” subiectul abuzurilor pentru votanții noștri? Hotărâți-vă: fie au fost „aduși cu japca” la mitingul împotriva abuzurilor (cum spune propaganda), fie nu sunt absolut deloc „iritați” de tema abuzurilor (cum spuneți dumneavoastră). Vă provoc public să precizați…
5.Vă mai scriu și pentru a vă ruga să nu mai amestecați lucrurile. Dacă aveți nemulțumiri de ordin strict tehnic, dacă aveți nemulțumiri în privința modului în care au loc anumite dezbateri, în legătură cu modul în care se iau anumite decizii, aveți tot dreptul să le expuneți inclusiv public. Eu însumi am făcut asta de nenumărate ori. Însă NU pot fi de acord cu faptul că amestecați aceste lucruri cu tema „s-o lăsăm mai moale cu statul ăsta paralel, că îi… IRITĂ pe oamenii care ne-au votat”.
Nu știu de ce introduceți în mod repetitiv această temă în discursurile dumneavoastră din ultimele zile. Nu vă acuz de înțelegeri subterane (sunt oricum cel mai puțin „informat” din partid tocmai pentru că refuz cu obstinație să fac parte din ORICE grupare internă sau externă) însă vă pot spune –ca actual coleg și ca om care v-a votat la alegerile locale când încă nu eram în politică și nici nu mă gândeam că voi alege să fiu – că pe mine chiar mă IRITĂ faptul că spuneți că pe cei care ne-au votat îi… „irită” toate discuțiile despre procurori, protocoale, abuzuri, stat paralel sau Noua Securitate.
Sigur că sunt multe alte teme despre care trebuie să vorbim și în legătură cu care trebuie să facem. Dar nădăjduiesc că vedeți totuși legătura evidentă dintre starea țării noastre și acțiunile acestei grupări metastatale care s-a înstăpânit pe aici…
Suntem datori, faţă de poporul român, să devoalam tot ce s-a petrecut în ţara noastră în ultimii 14 ani, modul în care persoane din servicii, din magistratură şi din afara ţării au preluat controlul asupra României, inclusiv prin intermediul unei părţi din… „societatea civilă”. Avem datoria de a scoate la lumina întregul păienjeniş. Acest lucru este absolut necesar nu numai pentru că românii au dreptul să cunoască întregul adevăr, dar şi pentru că lucrurile nu au cum să se schimbe atâta vreme cât structurile şi persoanele care le-au creat îşi păstrează direct sau indirect influenţa şi puterea decizională. E simplu…
Închei aici, cu precizarea că voi reveni cu încă o scrisoare deschisă. Pentru că ați mai făcut câteva afirmații și în ceea ce privește relația noastră cu Bruxelles-ul.
România a fost luată ostatică, timp de mai bine de un deceniu, de un grup de persoane care au controlat nedemocratic, prin abuz de putere, viaţa politică, socială și economică românească. Iar faptul că ambasadorii şi emisarii unor state nu doar i-au sprijinit din toate punctele de vedere, dar i-au şi decorat în repetate rânduri ne obligă să investigăm nu doar implicarea nelegală şi neconstituţionala a instituţiilor de forţă în viaţa politică, socială şi economică din România, ci şi imixtiunea unor entităţi străine în treburile interne ale României!
Dar despre acest subiect – mâine…

Autor: Liviu Pleșoianu
Sursa: Liviu Pleșoianu

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu