duminică, 7 octombrie 2018

Dacă nu se validează referendumul?!

Fără îndoială, un referendum pentru modificarea Constituţiei pentru clarificarea articolului privitor la definirea căsătoriei este binevenit într-o ţară creştină prin excelenţă. Că nu exista un pericol iminent din partea persoanelor cu deviaţii sexuale este, de asemenea, adevărat. Persoanele încadrate în ceea ce se desemnează prin cele patru litere LGBT, cel puţin în România, nu cer cu agresivitate să fie declarate căsătorite. Ba chiar par să se ascundă de lume.
Se iubesc pe ascuns, îşi rezolvă problemele pe furiş, departe de ochii lumii.
Cu toate acestea, cândva în viitor ar fi posibil să-şi strige în gura mare pretenţiile la legalizarea relaţiilor lor. Din acest punct de vedere referendumul se constituie într-o măsură de prevedere. Este bine să ne pregătim pentru o lume în care valorile morale, creştine vor fi pervertite.
Iniţiativa unui referendum pentru modificarea Constituţiei a pornit de la oamenii bisericii. S-au adunat câteva milioane de semnături. Cele mai multe din mediul rural. Acolo aflându-se şi bazinul electoral al PSD, s-a tras concluzia că partidul lui Liviu Dragnea ar fi beneficiarul votului pro-modificare.
Aşa şi este. Indiscutabil, PSD este principalul beneficiar electoral. Odată pentru că este la guvernare şi organizează scrutinul, iar în al doilea rând pentru că este partidul cel mai apropiat de biserica majoritară, ortodoxă.
Intuind că aici este vorba despre o subtilă manevră politică, cel de-al doilea partid din ţară ca mărime, PNL, nu s-a plasat în opoziţie.
Liberalii nu boicotează referendumul, îndeamnă oamenii să se prezinte la urne să voteze pentru definirea familiei tradiţionale. La fel procedează şi PMP, partidul lui Traian Băsescu. ALDE a anunţat că nu se implică în campanie, dar liberalii lui Tăriceanu sunt departe de a boicota scrutinul. La fel procedează şi UDMR.
Un singur partid o ia împotriva curentului general. USR, în numele libertăţii individului de a face ce vrea cu viaţa lui, boicotează referendumul. Îşi asumă un risc?
Nu prea. Pentru că USR nu are o ideologie clar definită, nu şi-a asumat nicio doctrină. Se consideră pur şi simplu de dreapta, fără să simtă nevoia unor teoreticieni. Este suficient să fie anti-PSD şi cu asta şi-a rezolvat direcţia politică.
Pentru că partidele nu s-au antrenat în campanie ca în timpul alegerilor, nu s-a creat un interes al publicului pentru participarea la vot. Există riscul de a nu se prezenta la vot 30% dintre alegătorii înscrişi pe listele electorale? Se vor prezenta la vot cel puţin şase milioane de cetăţeni? S-au adunat peste trei milioane de semnături, dar vor mai merge la vot încă trei milioane?
Vom vedea luni.
Cine va avea de pierdut dacă nu se validează referendumul? Exact cei care vor avea de câştigat dacă se validează. Adică PSD. În mod special Liviu Dragnea.
Un eventual eşec îl va pune într-o situaţie delicată, ca lider al partidului. Probabil se va merge atât de departe încât se va pune problema demisiei lui din fruntea PSD.
Invalidarea referendumului ar fi o lovitură mai cu seamă pentru biserici, pentru preoţii care i-au îndemnat pe credincioşi să meargă la vot. Dar o astfel de problemă mai bine să nici nu se pună. Modificarea în Constituţie este necesară, va pune la adăpost integritatea familiei creştine, până la urmă va reprezenta garanţia constituţională că o căsătorie, acum şi în viitor, va rămâne aşa cum a făcut-o Dumnezeu, o reuniune între un bărbat şi o femeie.

Autor: Dumitru Păcuraru
Sursa: Informaţia zilei de Maramureş

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu