Bună Dragos, Azi te invit la un mic exercițiu de imaginație. Să zicem că ești la volan și la un moment dat observi în fața ta un șofer care face tot felul de mișcări bruște. Trece de pe banda unu pe a doua, ca după doar câteva de secunde să smucească volanul și să revină pe prima bandă; pune semnal de depășire, apoi rămâne zeci de metri pe banda lui și nu știi dacă mai depășește sau nu, virează prea târziu și mai că se ciocnește cu o mașina de pe contrasens. La un moment dat, când treci pe lângă el, observi că e cu ochii în telefon în timp ce discută aprins cu pasagerul din dreapta. Cam așa se comportă o persoană care are o problemă cu… distragerile! Nu se poate hotărî pe o direcție, nu poate rămâne concentrată pe un singur lucru mai mult timp, orice din mediul ei îi dictează reacțiile și îi modifică alegerile. Distragerile vin la pachet cu tot felul de consecințe negative. Distragerile ne costă productivitatea, ne sabotează inițiativele, ne împiedică să ne manifestăm creativitatea, ne periclitează atingerea obiectivelor. Și acestea sunt doar câteva consecințe. Lumea foarte tehnologizată în care trăim ne-a făcut și mai vulnerabili la distrageri. Distragerile aduse de tehnologie au efect negativ asupra creierului care-și pierde capacitatea de a se concentra. Telefoanele care au devenit un fel de extensie a noastră sunt evident cea mai puternică sursă de distrageri pentru cei mai mulți dintre noi. Dacă și tu te lupți cu distragerile, iată 3 STRATEGII SIMPLE de care ai putea să te folosești: - Stabilește-ți foarte clar prioritățile zilei și decide la ce vei spune NU în ziua respectivă.
- Obișnuiește-te să aloci un anumit timp unei anume activități și nu permite să fii întrerupt în acel timp.
- Descoperă care este perioada din zi în care ești cel mai activ/energic/productiv și exclude din acel interval de timp orice activitate care reprezintă o distragere pentru tine.
O întrebare: De la ce tip de activități te lași cel mai des și mai ușor distras/ă?
Am creat acest newsletter ca o sursă permanentă de idei și întrebări. Folosind constant această sursă, mintea ta se va îmbogăți cu gânduri noi, care vor conduce spre acțiuni și comportamente noi, care vor genera schimbări pozitive ce îți vor îmbogății viața. Dacă îți place acest newsletter, fă-l cunoscut și prietenilor tăi! Dacă faci asta, eu îți mulțumesc! Te poți dezabona oricând... Cu prietenie, Bianca |
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu