luni, 29 aprilie 2024

MIND Monday - despre REZISTENȚA la SCHIMBARE

 


Bună Dragos Gelu,

Nu știu cum ți se pare ție cuvântul SCHIMBARE, dar eu am observat că pe mulți cuvântul ăsta îi face să se încrunte. Mai ales atunci când schimbarea îi vizează direct pe ei.

De fapt, nu schimbarea ne displace, ci să trecem prin schimbări (evidentmă refer la genul acela de schimbări care nu survin din tragedii).

Chiar și atunci când schimbarea este alegerea noastră se întâmplă să ajungem într-un punct în care opunem din ce în ce mai multă rezistență la schimbare. E punctul acela în care suntem mult în afara zonei de confort și ne încearcă tot felul de emoții de teamă, îndoială, nesiguranță...

John Maxwell spune: “schimbarea este neutră, răspunsul nostru la ea determină dacă este pozitivă sau negativă, dacă vom crește sau dacă vom suferi.“

tehnică folosită în coaching pentru a reduce rezistența la schimbare este identificarea momentelor din trecut când am trecut prin schimbări care s-au dovedit a fi un lucru bun.

Poți folosi și tu această tehnică urmând pașii de mai jos:

Pasul 1: Fă o listă cu cele mai mari schimbări prin care ai trecut.

De exemplu: ai schimbat orașul, sau jobul sau te-ai căsătorit, sau ai devenit părinte…

Pasul 2: Descrie cât mai în detaliu cine ai devenit tu după fiecare din acele schimbări. Cum ai crescut după ce ai trecut prin schimbarea respectivă, ce ai descoperit despre tine, despre abilitățile tale, despre valorile tale.

O întrebare: dacă ar fi să alegi o singură schimbare pe care este foarte important să o faci în viitorul apropriat, ce ai alege?


Am creat acest newsletter ca o sursă permanentă de idei și întrebări. Folosind constant această sursă, mintea ta se va îmbogăți cu gânduri noi, care vor conduce spre acțiuni și comportamente noi, care vor genera schimbări pozitive ce îți vor îmbogății viața.

Dacă îți place acest newsletter, fă-l cunoscut și prietenilor tăi! Dacă faci asta, eu îți mulțumesc!

Te poți dezabona oricând...

Cu prietenie,

Bianca


LET ME BE YOUR GPS!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu