luni, 29 aprilie 2024

Mitropolitul Clujului, IPS Andrei, îndemn la credincioși să facă fapte bune de Paști

 


Mitropolitul Clujului, IPS Andrei Andreicuț, i-a îndemnat pe credincioși să facă fapte bune de Paști spunând că credința fără fapte e moartă.”Lucrul acesta îl propunem și noi, acum, în preajma Paștilor încă o dată, ca dragostea noastră față de cei din casă, față de cei din comunitate, față de cei din oraș, față de cei din țară, să fie o dragoste jertfelnică.

Noi suntem prea mici pentru probleme atât de mari, dar abordez și o problemă mare. Noi, cei mici, ne putem doar ruga. E vorba de cele două războaie, războiul din Ucraina și cel din Gaza.

În Ucraina e războiul dintre două țări creștine. E adevărat că în Gaza nu sunt toți creștini, dar sunt puțin creștini. Acolo întrebarea este unde e dragostea creștină atunci când vrei să-l pui la punct pe celălalt cu bombe, cu arme?

Lucrurile mici pe care noi le putem pune în practică trebuie să le facem, să iubim nu numai cu cuvântul pe cei din jurul nostru, ci cu fapta.

Lucrurile pe care le putem face pentru ei să le facem întotdeauna, și acum cu prilejul Paștilor, să le facem când au nevoie.

Tuturor creștinilor noștri le dorim o sărbătoare frumoasă și nouă înșine și lor sfatul acesta li-l dăm, ca dragostea lor față de cei din jur să fie una jertfelnică, concretă, prin fapte bune.

Credința fără faptă este moartă, zice Sfântul Iacob, și atunci dacă așa gândim putem cu tot sufletul la sfârșitul slujbei Învierii, să cântăm <<unul cu altul altul să ne îmbrățișăm, să zicem fraților și celor ce ne urăsc pe noi, să iertăm toate pentru Înviere>>”, a spus mitropolitul Clujului.

 Autor: Radu Ștefan

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu