luni, 22 aprilie 2024

Comunicat SLI MM


 La inițiativa Sindicatului Liber din Învățământ Maramureș (SLI MM), Casa Corpului Didactic Maramures a participat în calitate de partener la activitățile din cadrul proiectului educațional „Comunicarea și inteligența emoțională. Cultura comunicării online”. Grupul țintă a fost alcătuit din 48 de profesori, directori și lideri sindicali din Republica Moldova - raionul Hîncești, aflați într-un schimb de experiență, de bune practici în domeniul educațional, sindical și cultural.

În cadrul proiectului s-a derulat o sesiune de formare având ca subiect „Comunicarea și inteligența emoțională”.
Tematicile sesiunii au fost abordate într-o atmosferă caldă, dinamică și stimulativă, interactivă și inovatoare cu scopul de a înțelege rolul contextului de viață și al experiențelor anterioare în procesul de relaționare, componentele inteligenței emoționale, respectiv de a identifica principiile comunicării și căile de dezvoltare ale inteligenței emoționale.
Prin tematica abordată, cursanții au avut posibilitatea de a-și valorifica informațiile științifice acumulate precum și experiența personală pentru a identifica puncte de incidență între semnificația comunicării (descrise de școala de la Palo Alto) și inteligența emoțională (viziunea lui Daniel Goleman), respectiv de a contura o idee de bază cu privire la importanța celor două procese pentru obținerea echilibrului social, emoțional și profesional.
Formatoarele activității au fost prof. Baciu Florentina, consilier școlar La CJRAE Maramureș și prof. Doina Konta, metodist CCD Maramureș.
Activitățile s-au desfășurat în data de 20 aprilie 2024, la Colegiul Național „Mihai Eminescu” din Baia Mare, la sediul SLI MM și la Muzeul Țărăncii Române din Dragomirești.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu