duminică, 12 august 2012

A CUI E ŢARA ?! Zece motive de a gândi mai bine ...


1.Ţara asta este ţara famiilor destrămate de sărăcie, a copiilor depresivi pentru că părinţii, plecaţi la muncă în străinătate să caute prosperitatea, uită să se mai întoarcă...
2.Ţara asta a unor oameni care trag din greu pentru un salariu de mizerie, fără a fi siguri că vor fi plătiţi şi strîng din dinţi şi trag, cu speranţa că într-o bună zi cineva îi va asculta şi pe ei.
3.Ţara asta nu este a lui Traian Basescu, un personaj de mahala, care a umilit şi ameninţat pe toţi cei care i s-ar fi putut opune şi a promovat nulităţi, doar pe criteriul slugarniciei!
4.Ţara asta e unor oameni toleranţi, care au învăţat să supravieţuiască în condiţii grele şi care nu-şi doresc decât revenirea vieţii politice la stabilitate, la guvernare echilbrată, modernă, care să se concentreze pe găsirea soluţiilor pentru o viaţă decentă.
5.Nu putem tolera la nesfârşit umilirea celor mulţi pentru câteva mii de acoliţi ai lui Traian Basescu.
6.Rolul meu în actualul guvern este acela de şti care sunt problemele oamenilor din toate domeniile şi a găsi soluţii. Primul Ministru este atent la semnalele pe care i le transmit şi îmi oferă sprijinul necesar de a îndrepta lucrurile!
7.Nici o ţară nu se poate dezvolta fără educaţie. Nici o ţară nu se poate dezvolta fără economie. Suntem la o răscruce de drumuri. La începutul anilor 90 am ales dezvoltarea economiei de dragul *economiei de piaţă*, efectele capitalismului sălbatic, dezordonat şi fără pârghii autentice de control au condus la creşterea distanţei dintre oamenii simpli, cei mulţi şi oamenii foarte bogaţi, cei puţini. Clasa de mijloc care începuse să se dezvolte şi să creeze locuri de muncă decente între 2000, 2007 s-a prăbuşit sub bagheta "minunatului" premier... Traian Basescu!
8.E timpul să reevaluăm situaţia, e timpul ca valorile să fie aşezate la locul lor şi munca oamenilor să fie preţuită. Această revenire la o lume normală nu se poate face fără investiţia în EDUCAŢIE.
9.Este nevoie să investim ACUM în capitalul uman, în scoală, pentru redobândirea mândriei dascalului român, să refacem modelele de comportament corecte, modele care să ne permită să construim printr-o şcoală modernă, adaptată viitorului,o Românie solidă, echilibrată şi educată.
10. A existat o rezistenţă a dascălilor în aceşti ultimi ani, rezistenţă pe care eu o reprezint cu mândrie. Niciodată nu voi renunţa la luptă şi nimeni nu o să mă poată convinge că poţi să ai o ţară coerentă, echilibrată, mândră, stabilă fără educaţie. E timpul să punem ŞCOALA pe primul loc!!!

                            prof. Liviu Marian POP,
                       Ministru pentru dialog social

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu