duminică, 10 aprilie 2016

Editorial. Obiceiuri balcanice în preelectorale

 Campania electorală nici măcar n-a început, dar în ultimele 30 de zile în Parlamentul României, ştiţi dumneavoastră care, acela în care dormeau, veneau miercurea şi plecau joia, serveau o pulpă care la cantina reprezentanţilor costă doar şase lei, au fost depuse o avalanşă de iniţiative legislative, cum ar fi: includerea în baza de calcul a pensiilor a sporurilor pentru condiţii speciale, mărirea alocaţiei pentru copii în funcţie de salariul minim (30% din acesta), creşterea pensiilor foştilor agricultori la minim 500 de lei şi dublarea posturilor de Poliţie locală (oare de ce?! Pentru furturi din partea amărâţilor care n-au o pâine pe masă sau a atacurilor teroriste „anihilate de PL?”).
O altă iniţiativă legislativă cu impact asupra bugetului de stat prevede că „Valoarea punctului de pensie nu poate fi mai mică de 40% din câştigul salarial mediu brut, utilizat la fundamentarea bugetului asigurărilor sociale de stat, începând cu 1 ianuarie 2017.”
Mai multe iniţiative populiste au fost înregistrate la Parlament chiar în ziua în care ministrul Finanţelor avertiza că implementarea acestui tip de măsuri înseamnă creşterea unor taxe sau reducerea unor investiţii.
Deocamdată suntem dirijaţi de la Bruxelles cu ajutorul vânduţilor din Guvernul Victor Ponta şi a Guvernului „tehnocrat” Cioloş, încât cred în ceea ce spune doamna  Harbu: „România este pe o mlaştină din care nu poate ieşi pe malul UE bine, respirând, iar superficialitatea românilor îşi bate joc de democraţia câştigată în decembrie 1989 prin pierdere de vieţi.”
Deocamdată, Imperiul Britanic se gândeşte serios să plece din U.E. Cetăţenii britanici o cer într-un sondaj, iar pentru reprezentanţii lor acest lucru este ESENŢIAL! Oare când vom pricepe şi noi?!



                                                                            Gelu Dragoş

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu