marți, 30 august 2022

Litoralul românesc - prețuri mari, servicii proaste, deșeuri peste tot!

 


TURISMUL ROMÂNESC NU O SĂ ÎȘI REVINĂ NICIODATĂ!

SĂ NU SE MIRE NIMENI CĂ FOARTE MULTE ȘEZLONGURI SUNT GOALE ÎN TIMP CE OAMENII CU CEARCEAFURI SAU PROSOAPE SUNT GONIȚI!
Containerele sau locurile amenajate pentru a se arunca gunoaiele, lipsesc cu desăvârșire.
Acest articol exprimă exact starea pe care și eu am simțit-o pe litoralul romanesc. Criticăm și iar criticăm, dar sunt realitățile pe care nu le putem ignora.
Îmi place marea noastră și cel mai mult îmi place în Vama Veche din mai multe considerente. La Eforie și Costinești este mult prea aglomerat, la Venus sunt multe alge iar plaja este prost organizată tot de acei proprietari de hoteluri care au pus lăbuțele și pe plaje iar nisipul mai mult e nămol, în timp ce lângă plajă a fost amplasat un circ, iar mirosurile neplăcute ajung uneori pana aproape de mare. La Vamă e ceva mai liniște.
Cel mai mult detest însă felul în care turistul este tratat pe plajă. Ca un infractor, ca un sărăntoc. Dacă nu iei șezlong nu exiști, că nu le dai lor banii.
Da, cel care a scris aceste cuvinte a descris cum nu se putea mai bine ceea ce se întâmplă pe litoral. Nu e de mirare ca romanii prefera: Turcia, Bulgaria, Grecia, Croatia sau Egipt și alte destinații exotice.
MERITĂ SĂ CITIȚI PÂNĂ LA FINAL

"Dezamăgirea mea cea mai mare pe litoralul românesc este ”româneala” asta cu împărțirea plajelor între niște afaceriști obscuri dar lacomi și de calitate umană slabă.
Au rezultat garduri pe plajă sau alte construcții oribile care obturează vederea mării dinspre faleza de promenadă, mormane de alge împuțite și mormane de gunoaie. Așa e perioada prin care trecem, așa a fost peste tot prin lume, prin locurile populare, dar unde dezvoltarea socială este paralizată de incultură și unde comunitățile trăiesc în kitsch și sărăcie din cauza autorităților incompetente și corupte.....
Disperați să facă bani, normal, mai ales acum când nu prea sunt mulți turiști, administratorii de plaje, își depășesc mai-mereu atribuțiile. În primul rând, ei se pretind, în mod eronat, “patroni de plaje”, o aberație, având în vedere faptul că plajele țării sunt, prin lege, publice.
În al doilea rând, oricum s-ar autointitula ei (și-ar putea spune “dictator de plajă” sau “satrap de plajă”, treaba lor), tot nu sunt ei în măsură să ne spună nouă ce să consumăm sau unde să ne punem prosopul pe plajă. Acestea două, rămân decizii personale ale turistului și vor rămâne așa câtă vreme plajele vor fi publice în România. Pentru întreținerea și curățarea plajei, administratorii plajelor au dreptul să vândă la barul plajei și să închirieze șezlonguri. Atât." (text din articol)

Articol scris de Cristian Lică pentru project-e.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu