luni, 22 august 2022

FSB: Potrivit serviciului special, „crima a fost pregătită și comisă de serviciile speciale ucrainene!


 Ce să crezi? FSB a acuzat serviciile speciale din Ucraina de moartea fetei lui Dughin, Daria Dughin.

„Serviciul Federal de Securitate al Federației Ruse, ca urmare a unui complex de măsuri urgente de căutare operațională, a rezolvat asasinarea jurnalistei ruse Dugina Daria, născută în 1992”, a declarat luni Centrul de Relații Publice al FSB (CPR).

Potrivit serviciului special, „crima a fost pregătită și comisă de serviciile speciale ucrainene”.

„Executorul este cetățean al Ucrainei Vovk Natalia Pavlovna, născută în 1979, care a ajuns în Rusia pe 23 iulie 2022 împreună cu fiica ei Shaban Sofia Mikhailovna, născută în 2010”, a precizat FSB.

FSB a precizat că, după comiterea crimei, „Vovk împreună cu fiica ei au plecat prin regiunea Pskov în Estonia”.

Potrivit FSB, „Pentru a organiza asasinarea Duginei și a obține informații despre stilul ei de viață, au închiriat un apartament la Moscova, în casa în care locuia defunctul”.

Pentru a monitoriza pe fata lui Dughin, suspecții au folosit o mașină Mini Cooper 2020, iar la intrarea în Rusia au fost folosite numerele Republicii Populare Donețk – E982XN DPR, la Moscova – Kazahstan – numere – 172AJD02, iar la plecare – ucraineană – AH7771IP.

„În ziua crimei, Vovk și Șaban se aflau la Festivalul literar și muzical „Tradiția”, unde Dughin a fost prezentă în calitate de invitat de onoare”, se arată în raport, citat de Interfax.

FSB a raportat că materialele de anchetă au fost transferate comitetului de anchetă al Federației Ruse.

Mașina lui Daria Dughin a fost aruncată în aer sâmbătă seara, 20 august, în apropierea satului Bolshiye Vyazemy din regiunea Moscovei. Fata a murit pe loc. Comisia de anchetă a deschis un dosar penal pe această temă. Departamentul a precizat că crima este de natură contractuală. Presupusa criminală ar fi fugit în Estonia.

 

Sursa: NapocaNews

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu