luni, 22 august 2022

La Cotroceni în târg


În târgul de la marginea orașului cotrocenist zarvă mare. Pentru că s-a reușit ca fiecare zi din săptămână să fie liberă, lumea sărbătorește cu lăcuste de Dealul Negru, Viermișori de Maglavit, goange de Caracal și gândaci de Dăbuleni. Nu apuci să treci poala târgului că ospătari români îmbrăcați în haine de secui și pe imnul secuilor băștinoși, îți flutură pe la nas tăvi pe care se lăfăie noile produse ale Uniunii Europene. Vedem lăcuste dodoloațe blonde, brune, șatene cu ochii albaștri, goange borțoase pentru prăsâlă, muște deschise la sutien, țânțari care te vulvăie blând la urechi, lapte de lăcustă albastră, cașcaval de furnici, brânză de muscă stearpă și multe alte produse de-o curiozitate imposibilă.

Totul este posibil în orașul cotrocenist. Laptele de broască vagaboandă și mierea de țânțar divorțat se revarsă peste populația tării în stare de cumplită anestezie diareică.

Într-un colț al târgului desfăcut la șliț o gloată de tăceri se lua la trântă cu ziua de mâine. Poliția statului (degeaba) întervine-n forță și piața de energie se reglează de la sine.

Deocheați de zorii revărsați, precupeții nu mai contenesc în a-ți oferi noile produse europene von der Leyen-iniste.

Precum trec spre casă cirezile de gongi (în amurg), timpul mut asistă cum răbdarea proastă se-aruncă-n fântână.

Prin grija statului (degeaba), lăcustele albastre de la aperitiv sunt gratis. Guvernul promite mereu că toate produsele marca U. E. vor fi într-un recent viitor gri – gratis și că cine reușește să facă cele enșpe doze de vaccinuri va avea și înmormântarea gratis (pe răspunderea rudelor).

Piața goangelor europene va fi liberalizată.

Goangele U.E vor fi crescute-n cotețe tradiționale de unde se va obține cel mai original șoric.

Gata, fericirea dorită vine. Taica Budigăi anunță un nou pachet de măsuri speciale, măsuri pe care le ia și ni le ia exact degeaba. Dispariția locurilor de muncă face ca lăcustele să fi consumate și-n stare de sălbăticie. Totuși, braconajul la viermi, lăcuste, gândaci de Colorado, țânțari neînsurați ori muște văduve este interzis. Justiția cotrocenistă NU permite, iar parlamentul printre râgâieli stupide va legifera asta pentru a fi pusă în aplicație de guvernul lălâu. Ssss! Imnul morții se ivește!

 

PUIU RADUCAN

22082022 – B. Olănești

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu