marți, 30 august 2022

Tabăra Națională de Literatură și Arte Plastice ARCHEUS Ocoliș, Ediția 2022

 


LA OCOLIȘ, în mireasmă de tămâie și în clinchete de versuri din lecturile lui Ioan Pintea, în zodia lui ARCHEUS și a unui fermecat final de august, de neuitat.

Evenimentul a fost inițiat și generos găzduit de sculptorul IOAN MARCHIȘ în grădina casei sale, precum într-o grădină de rai.....Au fost comemorați scriitorii maramureșeni - deloc puțini - stinși de curând sau mai demult, de către însuși Preasfinția Sa Episcopul Iustin al Maramureșului și Sătmarului împreună cu un mic sobor de preoți. Prezenți - Doamna secretar de stat Anca Hendea Costin și Domnul primar al comunei. Momentul comemorării și al discursului memorial rostit de Preasfinția Sa a fost emoționant. A urmat o agapă literară cu prezența unor poeți, critici, artiști plastici, sculptori, reporteri și alți iubitori de artă și cultură.
La OCOLIȘ în fiecare august coboară, ca o binecuvântare, duhul inspirației peste artiști și poeți, căci gazda evenimentului știe să creeze atmosfera febrilă optimă creației. Rodnicia se vede în următorul număr al Revistei ARCHEUS. De neuitat Ocolișul acestei veri. Laude sculptorului, poetului și omului de cultură ION MARCHIȘ ,patronul festinurilor literare de la OCOLIȘ. Mulțumiri pentru acest inestimabil dar! Binecuvântare ție și familiei tale!

dr. Terezia FILIP




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu