marți, 23 august 2022

Gheorghe Piperea: „În Australia, o mulțime de copii se declară pisici sau câini, iar școala le acceptă alegerea”


În Australia, o mulțime de copii se declară pisici sau câini, iar școala le acceptă alegerea. E o “valoare” a comunității care nu poate fi încălcată de vreun țăran prost dă Fierbinți sau dă Singureni care ar zice bă, dă-mă dracu’. Nu e banc și nu e tot. Țicneala e cu mult mai extinsă. Fenomenul “blănoșilor” a determinat apariția unor găuri în uniformele unor elevi trans-specii, pentru a lăsa loc pentru coada imaginară. Ba unii chiar trăiesc senzații tari când sunt călcați pe coadă. Nu frate “medieval”, nu e nici jargon urban, nici expresie idiomatică românească. Dacă un alt copil din clasă se așează pe locul unde ar trebui să fie coada imaginară, “blănosul” țipă ca o pisică sau un câine. Bine, la ore, “blănoșii” nu sunt ascultați și nu vorbesc pentru că, se știe, pisicile și câinii nu vorbesc.

E, vedeți acum de ce sunt bune insectele? Unii consideră că sunt găini sau reptile și vor să li se respecte alegerea de a se putea comporta ca mâncători de insecte.

Dar stați puțin și nu mânați, lângă boi v-alăturați: curând o să apară și oamenii – hiene, pantere, lupi, tigri, lei sau vulpi. Și oamenii – crocodili sau varani. Ăștia vor pretinde să li se respecte alegerea și să fie lăsați să fie carnivori. Bine, cu excepția omului – vulpe, care va mânca numai găini și iepuri și pește (că strugurii sunt acri, la dracu’), ceilalți oameni trans-specii vor putea mânca și carne de om, de unde și pledoaria recentă pentru canibalism.

Hai, trăiască progresul și ciocul insectivor mic!

https://www.stiripesurse.ro/e-eleva-din-australia-se…

Autor: Gheorghe Piperea

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu