sâmbătă, 30 decembrie 2023

Urare


 Cu ocazie Anului Nou 2024 vă doresc sănătate, fericire și îndeplinirea tuturor dorințelor Dumneavoastră!

Ne dorim ca anul 2024 să marcheze o schimbare majoră, să fie începutul trecerii de la globalizarea satanistă, la trăirea în frumoasa și în sănătoasa moralitate, în care omenirea a trăit mii de ani.

S-a ajuns în situația în care, în decursul istoriei, au fost emise peste 35 de milioane de tratate juridice pentru a impune Cele 10 Porunci, dar fără prea mari rezultate.

Nu trebuie să fii religios pentru a înțelege și a recunoaște acest adevăr.

Cunoașterea esenței și a forței mesajului moral conținut în „Cele 10 Porunci (sub toate aspectele în care acestea sunt înscrise în Biblie), este o problemă foarte importantă pentru toți oamenii raționali, care vor să-l înţeleagă 1) fie ca un act de cultură general, 2) fie ca o călăuză, ca un îndrumar în viaţă, 3) fie că simt nevoia de apropiere faţă de Dumnezeu, 4) fie ca urmare a unor schimbări majore în viața lor, care i-au condus la noi trăiri sufletești.

În acest scop vă trimit și studiul intitulat Cele 10 Porunci”, care conține explicații clarificatoare, care sunt în strictă conformitate cu mesajul sublim al versetului pe care îl însoțesc.

Credința religioasă este afectată și de faptul că unor versete (mesaje) din biblie li se dă un înțeles care nu este conform cu mesajul divin inițial.

Spre exemplu, frecvent se face greșeala, inclusiv prin unele biblii și prin numeroase dicționare explicative ale limbii române, de a se considera că „Grădina Edenului”, „Paradisul” și „Raiul” sunt identice, au același înțeles, ceea ce nu este adevărat, așa după cum încerc să demonstrez prin articolul intitulat „Grădina din Eden”, „Paradis”, „Rai”.

Este de dorit ca atunci când se discută despre asemenea noțiuni fundamentale, din Biblie, care privesc existența omului (de acum și de pe urmă, dacă mai există și „lumea cealaltă !?” ), să avem un înțeles cât mai conform cu mesajul divin inițial.

Sărbătorile trebuie să fie și o perioadă în care să acordăm timp nu numai îmbuibării (din cauza căreia numeroși ajung chiar și în spitale din cauza acesteia), ci și vieții spirituale, ca o reflectare subiectivă a lumii obiective, nu neapărat în sens religios.

*

Trecut-au anii... Mereu alții îşi iau zborul

Grăbitele clipe din ceas...

Mereu aşteptam viitorul...

Dar, din ce-a fost frumos, puțin mi-a mai rămas

 

Şi dragi amintiri se adună

Pe „lunga timpului cărare”.

Suntem de 76 de ani împreună!

Din inimă, spre inimi, trimit urare...

La anul şi la multi ani!

                                                               N. Grigorie Lăcrița

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu