sâmbătă, 30 decembrie 2023

Așa se fabrică știrile pentru a prosti populația! Locul nebunilor e la ospiciu, nu în presă!

Cam așa arată o știre din presă, difuzată în această dimineață de multe instituții (ce pretențios cuvânt!) de presă. Cică fostul șef al Poliției din Maramureș s-a ales cu dosar penal după ce a fost prins băut la volan.

Colonelul Vasile Mureșan a fost prins în a doua seară de Crăciun, după ce un apel la 112 anunța că mașina în care acesta se afla, se deplasa haotic pe un Drum Județean din Baia Sprie. Se pare că bărbatul, în vârstă de 62 de ani, circula haotic pe DJ184, prin Baia Sprie, județul Maramureș, când un alt participant la trafic a sunat la 112 și a anunțat acest incident.
Polițiștii din Baia Sprie au mers în căutarea respectivului autoturism și l-au găsit pe o stradă din oraș. La volanul mașinii se afla chiar fostul șef al Poliției din Maramureș, colonelul în rezervă, Vasile Mureșan.
Ca să vezi ce legătură importantă. Fostul a „fost” șeful poliției județene în urmă cu vreo 25 de ani! Dar dă bine la fraierii care caută senzaționalul și în tomberonul de gunoi.
Apoi vine adaosul necesar, pretins a cântări greu. „De altfel, acesta a condus o bună perioadă de timp și Serviciul Secret al Poliției din Maramureș, dar și Serviciul de Filaj din cadrul aceleiași instituții”. Aici e deja cu adevărat senzațional. Faptul că un pensionar, 62 de ani ca vârstă, a condus băut după vreo 20 de ani de când a fost lăsat la vatră, este de semnalat.
Dar, nada cu care dobitocia vrea să fie ancorată în realitatea cotidiană, e și mai grozavă. Șoferul depistat sub influența alcoolului, posibil infractor, este finul familiei Cherecheș, mai corect al celei din care provine fostul primar Cătălin Cherecheș!
De fapt aici s-a vrut să se ajungă. Bănuiesc că părinții lui Cătălin l-au cununat pe Mureșan sau i-au botezat un urmaș. La vremea respectivă, Cătălin nu putea să aibă mai mult de vreo 8-10 ani.
Atunci care poate fi legătura dintre fapta colonelului (cred că e demult general în rezervă, dar asta nu contează) și Cătălin Cherecheș?!
Asta-i lumea în care trăim. Hrăpăreții ăștia de glorie efemeră ar viola-o și pe mă-sa pentru o fleică în sânge. Jurnaliști de două parale și jumătate, servitori pe la colțurile unor site-uri translucide, mincinoase și de pripas, rebuturi căzute de pe banda de montaj al sistemului.
Din păcate, sunt din ce în ce mai mulți. Normal, atâta vreme cât banii publici sunt direcționați de către partide către presă. Și, pentru bani, dobitocii pot debita orice...

Autor: Grigore CIASCAI



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu