joi, 28 decembrie 2023

În astfel de situații nu ai cum fi „mai bun”!

Ni se spune că în preajma și în perioada sărbătorilor religioase trebuie „să fim mai buni”. În restul anului se pare că nu contează cum suntem.

Și eu încerc să fiu „bun”, dar când am văzut în urmă cu câteva minute cum a blocat efectiv trotuarul un nesimțit sau o nesimțită, am decis că ar fi o prostie să ascult smiorcăielile false ale „îndrumătorilor” de „conștiințe”.
Cum să fiu mai bun cu un individ căruia nu-i pasă de semenii care se strecoară cum pot între zidul clădirii și botul bolidului parcat de un infect(ă)?
Asta, așa cum am spus de atâtea ori, pe cea mai aglomerată străduță din Baia Mare. Știu, nu are importanță unde, dar aici chinurile trecătorilor sunt mult mai greu de suportat.
Cam după o oră, bolidul era în aceeași poziție. La câțiva metri de locul faptei, un echipaj al poliției locale pavoaza cu amenzi parbrizul mașinilor care nu aveau tichete de parcare. Am ieșit din matricea „omului bun” și i-am spus agentului să se uite puțin în spate.
A reacționat imediat, a constatat, a fotografiat și a lipit binemeritatul formular cu amenda cuvenită. Am apreciat că nu a ținut cont de marca bolidului, și-a văzut de treabă, ba chiar mi-a mulțumit pentru atenționare.

Grigore CIASCAI

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu