duminică, 31 decembrie 2023

Europarlamentarul Vlad Gheorghe vorbește despre un protocol secret: Ciolacu și guvernanții „au cedat austriecilor tot”. Suntem o Subcolonie!


Intrarea României în spațiul Schengen cu frontierele aeriene și maritime din martie 2024 a stârnit aplauze politice la nivel intern și pe plan european, dar și reacții care pun pe gânduri.

Europarlamentarul USR Vlad Gheorghe, de pildă, sugerează că în spate s-ar afla un protocol secret prin care România ar fi făcut mari concesii Austriei și îl ia la întrebări pe premierul Marcel Ciolacu. Îl somez pe Ciolacu să publice protocolul în care el a cedat totul austriecilor pentru escrocheria „aero-Schengen”!

Dacă nu-l publică, îl voi da în judecată și adevărul tot va ieși la iveală.

Să ne spună dacă există un protocol politic secret în care Guvernul României a acceptat:

– să preia mii de migranți din Austria;

-să întărească granițele terestre în loc să le desființeze;

– să renunțe la miliardele de euro despăgubiri pe care austriecii ni le datorează;

– să rămânem tot la mâna austriecilor, ba chiar cu condițiile astea suplimentare pentru adevăratul Schengen: cel rutier.

Trebuie să aflăm și cine a semnat acest protocol? Pentru că există în țara asta legea răspunderii ministeriale.

Incompetenții ăștia au cedat totul austriecilor, în dauna României. Era dreptul nostru de 11 ani să intrăm în Schengen și punct, nu cu sferturi de măsură!

Și ca toți escrocii acum încearcă să ne mintă că, de fapt, ne-au făcut o favoare. Nu vă merge!, a scris Vlad Gheorghe pe pagina sa de Facebook.

Ţările membre ale Uniunii Europene au aprobat sâmbătă, în unanimitate, intrarea graduală a României şi Bulgariei în spaţiul Schengen de liberă circulaţie, după ce Austria, ultima ţară din UE-27 care se opunea acestei măsuri, şi-a ridicat veto-ul, transmite EFE.

 Decizia înseamnă că, începând din martie, controalele la frontierele interne aeriene şi maritime cu aceste două ţări – care au aderat la UE în 2007 – vor fi ridicate, Austria, Bulgaria şi România angajându-se, de asemenea, să convină ulterior asupra unei date pentru încetarea controalelor terestre, a informat preşedinţia spaniolă a Consiliului UE.

”Consiliul UE a decis să extindă zona #Schengen la Bulgaria şi România. Controalele la frontierele interne aeriene şi maritime vor fi ridicate în martie 2024, în timp ce o decizie privind ridicarea controalelor terestre va fi luată ulterior”, a postat preşedinţia spaniolă a Consiliului UE pe contul său de X (fostul Twitter).

Sursa: NN

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu