duminică, 19 mai 2024

Sorin Roşca Stănescu: Câtă rușine! Pentru magistrați!

Este de neimaginat. Un magistrat al României se plânge că indemnizația sa este mai mică decât a unui frizer. Omul se numește Alin Ene. Și a depus jurământul în urma căruia a avut posibilitatea de a-i judeca pe români. De a-i condamna la ani grei de închisoare sau de a considera că sunt nevinovați. O zeiță a dreptății întrupată într-un individ.

Acest individ, Alin Ene, se plânge că are prea puțini bani. Cu alte cuvinte, societatea nu îl răsplătește corespunzător pentru efortul pe care îl face pentru a împărți dreptate. În 2022 a încasat nu mai puțin decât 173 de mii de lei sub formă de salariu. Apoi s-au adăugat 54 de mii de lei cu titlul de „diferențe salariale”. Comparați, vă rog, venitul acestui individ cu venitul unui frizer.

Frizerul iese la pensie practic când nu mai poate să țină foarfeca în mână. Alin Ene, precum toți ceilalți magistrați, iese la pensie la sub 40 de ani. Sau câțiva ani mai mult. E obosit, surmenat, iar statul trebuie să-l recompenseze pentru uriașul efort pe care l-a depus ca să împartă dreptate. Pensia sa nu se compară cu pensia unui frizer. Ea reprezintă, ceea ce spun românii, o pensie nerușinată. Uriașă în raport cu ceea ce a făcut acest Alin Ene pentru bunăstarea, liniștea și prosperitatea României. Ca să nu mai vorbim de alte avantaje pe care le are pe parcursul existenței sale profesionale și după.

Alin Ene, din această perspectivă, este un simbol. Este o expresie a mizeriei în care a ajuns justiția română. Vreți să demonstrați contrariul? Perfect. Aștept ca asociațiile de magistrați, toate, sau măcar  una, să sară în sus și să reacționeze. Din nefericire, niciuna dintre asociații nu a reacționat.

Chiar sunt acești judecători plasați deasupra oamenilor? Chiar au ei dreptul să taie și să spânzure fără a da socoteală? Chiar au ei dreptul de a încasa, din partea noastră, cei mai mulți bani? Chiar au ei dreptul de a primi din partea societății cele mai multe avantaje pe care societatea le poate acorda exponenților unei categorii socio-profesionale, fără ca aceștia să dea socoteală pentru ceea ce fac?

 Autor: Sorin Roşca Stănescu



Un comentariu:

  1. Suntem într-o criză morală fără precedent, cei care trebuie să împartă dreptatea sunt niște impostori

    RăspundețiȘtergere