joi, 30 mai 2024

Invitație la teatru


Asociația Culturală ATELIER `92  și Teatrul Municipal Baia Mare vă propun, în perioada 07 – 15 iunie 2024,  UN ALTFEL DE FOCUS PE BAIA MARE, cu prilejul celei de-a 30-a ediţii a Festivalului Internaţional de Artele Spectacolului ATELIER.


RETURN TO e – MOTION este motto-ul acestei ediții și se referă atât la componenta coregrafică, reprezentată în programul fiecărei ediții (dans contemporan, teatru dans, teatru fizic, teatru gestual, performance), cât și la spectacolele-laborator, care au reușit să transmită – în mod poate paradoxal, dar programatic – o nouă, intensă și subtilă emoție, prin ineditele modalități de expresie artistică utilizate, purtătoare ale unui limbaj scenic neconvențional, mult mai direct, nefiltrat de estetici demodate și prin aceasta cu un mai mare impact asupra publicului. Pe de altă parte, particula e, marcă a direcției digitale pe care teatrul și festivalul au urmat-o în ultimele decenii, arată deschiderea ATELIER-ului spre noile tehnologii: artă video, artă numerică, proiecții 3D, holograme, fractali, etc.

Având un caracter inovator și contribuind, cu fiecare ediție, la emanciparea creatorilor de teatru din România, ATELIER rămâne un festival oferit publicului. O viață culturală dinamică, diversificată și atractivă, la care pot avea acces cetățeni din orice categorie culturală, constituie o parte importantă a țesutului social care determină funcționarea unei comunități. Faptul că un individ devine cetățean sau nu al unui oraș este în mare parte determinat de contextul cultural. De aceea, un festival precum este ATELIER-ul, care se adresează întregii comunități și mai ales tinerilor, este extrem de important în configurarea profilului cultural și social al cetățeanului, și al întregii urbe.

În același timp, cu nu mai puțin de zece evenimente produse de artiștii băimăreni în programul festivalului (în concurs și în afara lui), organizatorii doresc să realizeze, așa cum aminteam deja, UN ALTFEL DE FOCUS PE BAIA MARE, într-o tentativă ”culturală” aproape disperată de a muta atenția generală spre lucrurile frumoase care se întâmplă aici.

Vă atașăm programul cu siguranța că veți găsi doar spectacole pe placul dvs. Detalii despre spectacole găsiți aici. Să ne vedem cu bine! 💗
____________________
Prețul unui bilet la spectacolele din festival va fi de 30 lei întreg și 15 lei pentru elevi, studenți și pensionari (biletele cu preț redus sunt disponibile doar la casieria teatrului).

Bilete la casieria teatrului și online pentru spectacolele invitate în festival aici: https://shorturl.at/jJgfp
Bilete la casieria teatrului și online pentru spectacolele TMBM programate în festival aici: https://shorturl.at/LDUIZ

Program casierie:
Luni și Marți: ÎNCHIS (doar rezervări telefonice)
Miercuri și Joi: 12.00 – 14.00
Vineri, Sâmbătă și Duminică: 17.30 – 19.30 și cu o oră înainte de începerea spectacolelor
_____________
Organizatori și finanțatori: Asociația Culturală Atelier 92, Teatrul Municipal Baia Mare, Ministerul Culturii, UNITER – Instituție de Utilitate Publică, Administrația Fondului Cultural Național, Institutul Ramon Llull, Consiliul Județean Maramureș, Municipiul Baia Mare.

Proiect cultural finanțat de Ministerul Culturii.
Proiect finanțat de Uniunea Teatrală din România – Instituție de Utilitate Publică din fondurile colectate din timbrul teatral.
Proiect cultural co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național
Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziția Administrației Fondului Cultural Național.
AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite.
Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu