luni, 27 mai 2024

MIND Monday - despre SLĂBICIUNI

 


Bună Dragos,

O idee: “Nu te concentra pe slăbiciunile tale, ci dezvoltă-ți punctele forte și vei ajunge la succes.” John Maxwell

Cum adică, nu e important să încercăm să devenim buni la ceea ce suntem slabi? ai putea să te întrebi citind afirmația lui John Maxwell.

Nu înțelege greșit, nu e vorba să-ți ignori slăbiciunile, ci să îți focusezi atenția și eforturile pe dezvoltarea punctelor tale forte pentru că în felul ăsta apar evoluția și succesul.

Hai să ne imaginăm că ne aflăm pe o barca. Dacă barca nu ar avea pânze și nici vâsle ar fi foarte greu să avanseze, doar ar pluti, deci ar fi cam nefolositoare. Să zicem că barca asta ar avea niște spărturi. Desigur ar fi bine să ne ocupăm de acele spărturi ca să scăpam de pericolul de a ne scufunda, dar tot pe loc am rămâne.

În același fel, dacă ne concentrăm doar pe slăbiciunile noastre și încercăm să devenim mai buni acolo unde avem puncte slabe, poate vom depăși anumite situații, dar nu ne va fi de folos să ne dezvoltăm, să ajungem la un mare succes.

Punctele noastre forte sunt precum pânzele unei bărci, esențiale pentru deplasare și ajungerea la destinație. Când ne bazăm pe punctele forte în activitatea noastră și atingerea obiectivelor noastre ne simțim mult mai motivați, entuziasmați și împliniți și șansele de a realiza ce ne dorim cresc.  

O întrebareCe ar fi diferit în viața ta dacă ți-ai folosi punctele forte într-o proporție mult mai mare?

P.S. Nu îți cunoști punctele forte? Profilul DISC ți-ar fi de mare ajutor!

PROFIL DISC


Am creat acest newsletter ca o sursă permanentă de idei și întrebări. Folosind constant această sursă, mintea ta se va îmbogăți cu gânduri noi, care vor conduce spre acțiuni și comportamente noi, care vor genera schimbări pozitive ce îți vor îmbogății viața.

Dacă îți place acest newsletter, fă-l cunoscut și prietenilor tăi! Dacă faci asta, eu îți mulțumesc!

Te poți dezabona oricând...

Cu prietenie,

Bianca


LET ME BE YOUR GPS!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu