vineri, 31 mai 2024

Donald Trump devine primul președinte american condamnat penal. Prima sa reacție

DONALD TRUMP A DEVENIT JOI PRIMUL PREŞEDINTE AMERICAN CONDAMNAT PENTRU O INFRACŢIUNE, DUPĂ CE UN JURIU DIN NEW YORK L-A GĂSIT VINOVAT DE FALSIFICAREA UNOR DOCUMENTE CONTABILE PENTRU A ASCUNDE O PLATĂ FĂCUTĂ CĂTRE VEDETA PORNO STORMY DANIELS ÎNAINTE DE ALEGERILE DIN 2016. ÎN SCHIMBUL BANILOR, ACESTA TREBUIA SĂ PĂSTREZE TĂCEREA ÎN LEGĂTURĂ CU O PRESUPUSĂ RELAŢIE SEXUALĂ PE CARE AR FI AVUT-O ÎN 2006, LA UN AN DUPĂ CE TRUMP SE CĂSĂTORISE CU A TREIA SA SOŢIE, FOSTA PRIMĂ-DOAMNĂ MELANIA, RELATEAZĂ REUTERS.

După nici două zile de deliberări, juriul format din 12 membri l-a declarat pe Trump vinovat pentru toate cele 34 de capete de acuzare care fuseseră formulate împotriva lui. Trump i-a privit intens pe juraţi în timp ce aceştia erau solicitaţi să confirme verdictul unanim.

Judecătorul Juan Merchan a stabilit pronunţarea sentinţei pentru 11 iulie 2024, cu doar câteva zile înainte ca Partidul Republican să îl nominalizeze oficial pe Trump drept candidat său la alegerile prezidenţiale din 5 noiembrie.

Infracţiunea de falsificare a documentelor contabile este pasibilă de o pedeapsă maximă de patru ani de închisoare, deşi cei condamnaţi primesc adesea pedepse mai scurte, amenzi sau eliberare condiţionată. Încarcerarea nu l-ar împiedica pe Trump, din punct de vedere legal, să-şi facă campanie sau să preia funcţia, în cazul în care ar câştiga.

În orice caz, el nu va fi încarcerat înainte de pronunţarea sentinţei.

Verdictul aruncă Statele Unite pe un teritoriu neexplorat înainte de scrutinul din noiembrie, când Trump va încerca să recâştige Casa Albă de la preşedintele democrat Joe Biden.

Sursa:NEWS.RO.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu