duminică, 26 mai 2024

Luminiţa Arhire: AMNEZICI DE SERVICIU

MOTTO: „Găștile securici -magistratură se dau în gât unele pe altele. Pensionarii speciali îşi măsoară puțele şi e show. E de bine pentru români. Hai să aflăm dacă SRI-Coldea făcea pârtie la dosare. Să aflăm și cine muta hârtiile în fictivul dosar Rise-Barna fix când era câte un rând de alegeri interne prin USR, de pildă. Dar, mai ales, să aflăm cum șeful SRI ne zice că acum serviciul nu mai are legătură cu DNA și justiția.” (Cristian Ghinea, pe pagina sa de FACEBOOK, 23 mai 2024)

………………………………………………………………………

Cum așa? Păi nu mai este DNA-Kovesi „mami” și SRI-Coldea „tati”? Adică USERIȘTII sunt orfani de ambii părinți, acei părinți pe care-i divinizau riguros, din sculare în culcare? Ce se întâmplă?

Azi-mâine vezi că Ghinea Cristian zice și de Monica Macovei că e o nenorocită de infractoare care, așa cum pe bună dreptate a scris și Evenimentul Zilei în 2005, prea le trăgea la măsea (că el a și pupat-o și, orișicât, ar putea mărturisi în cunoștință de cauză dacă mirosea a odicolon sau a podgorie aleasă, zic…) și a sfidat justiția susținând că o motocicletă sălbatică și dezlănțuită a călcat-o pe Suzuki a ei, care Suzuki mergea liniștită, pe banda sa, cu treburi, iar nu invers! Revoltător!

La naiba! Cred că băiatul ăsta care ne-a umplut de PENEREREU pernicios n-o să mai facă „EU VOTEZ DNA” cât îi hăul! S-a terminat… și dânsul își ia scrisorile înapoi. De vină e faptul că n-a fost așa atent cam ce Kama Sutra îmbârligată executau DNA-ul său drag și amantul feroce SRI, pe când Cristian Ghinea publica literatura de factură clasic-erotică „EU VOTEZ DNA”. Asta pentru că pe-atunci era și el tânăr și nevinovat și nu cunoștea dedesubturile și finețurile instituțiilor din România! Dacă mă întrebați ce editură a publicat această literatură exceptională, vă răspund imediat: Editura HUMANITAS, of course! ăăă… adică fosta EDITURĂ POLITICĂ sau, cum s-ar spune, aceeași Mărie, dar cu o ditamai pălăria progresistă, de astă dată. Și iată ce frumos ne îmbia editura lui Liiceanu Gabriel să cumpăram cartea:

„În tot acest concert de foşnete, strigăte, istericale, pressing mediatic şi şantaj, Cristian Ghinea pune în joc argumente şi documente (…) și salută rolul pe care-l joacă instituţiile anticorupţie din România şi organismele europene, văzând în ele antidotul împotriva unei boli de sistem, a cărei tratare a întârziat nepermis.” (HUMANITAS. ro, în prezentarea cărții „EU VOTEZ DNA”, de Cristian Ghinea)

Și de la acest încântător voyeurism plenar, să ajungă Cristi al nostru la o asemenea matură abstinență, exprimată în rândurile de mai jos? Ia vedeți:

„A dat mâna DNA-ul lui Marius Voineag cu SRI-ul lui Klaus Iohannis, să fie liniște, să nu fie deranjat activul de partid și specialii din servicii. Lache Voineag de la DNA ține la secret toate dosarele de mare corupție deschise ca urmare a unor sesizări USR și clasează pe bandă rulantă dosarele PNL PSD. Aici am ajuns cu acest proxy al lui Bogdan Licu-Klaus Iohannis.” (16 aprilie 2024)

Măi să fie! Că uneori, uitându-mă la Cristi Ghinea, așa îmi vin în minte nemuritoarele versuri ale lui Arghezi, cele care redau atât de sintetic dilema și starea paradoxală a oricărui analist și expert userist, fost ministru și fost deputat, fost europarlamentar, fost cărător-de-poșetă al doamnei Alina Mungiu Pippidi, confruntat într-o dimineață cu oul fierbinte, arzându-i mucoasa bucală, din cuibarul găinilor unde, până mai ieri, găsea numai ouă proaspete, bune de păpat, la temperatură ambientală:

„Zice Zdreanță-n gândul lui:

«S-a făcut a dracului!»…”

………………………………………………………….....................

P.S. „Pensionarii speciali își măsoară puțele”… scrie, cu sarcasm, Cristian Ghinea. Eu m-am gândit imediat la Lucian Papici și la Cristi Vasilică Dănileț. Că ei sunt doi „pensionari speciali” pe care Ghinea îi cunoaște bine, deoarece au fost protagoniști ai bestsellerului „EU VOTEZ DNA” iar la cât de cocoși se dădeau pe vremea aia, se presupune că și aveau ce să-și măsoare! Asta dacă nu cumva dânșii sunt azi mai curând claponi și ar trebui să ne mutăm cu ruleta la alte orătănii…

Autor: Luminiţa Arhire



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu