vineri, 31 mai 2013

Azi se dispută finala Cupei României la fotbal. Petrolul Ploieşti – CFR 1907 Cluj Napoca


Peste 700 de jandarmi din cadrul Jandarmeriei Capitalei au fost mobilizaţi să asigure măsurile de ordine publică şi siguranţa spectatorilor la finala Cupei României-Timişoreana, care se dispută, azi, 1 iunie 2013, de la ora 20.45, pe Arena Naţională, între echipele Petrolul Ploieşti şi CFR 1907 Cluj-Napoca.
    Traficul rutier va fi restricţionat,  începând de la ora 14.00, pe Bulevardul Pierre de Coubertin, între strada Vatra Luminoasă şi intrarea în complex, cu excepţia mijloacelor de transport RATB, iar de la 17.30, pe Bulevardul Pierre de Coubertin, între Şoseaua Iancului şi intrarea în complex, şi pe strada Vatra Luminoasă, între Şoseaua Mihai Bravu şi Bulevardul Pierre de Coubertin, precum şi pe strada Maior Ion Coravu, între Şoseaua Mihai Bravu şi intrarea în complex. Restricţiile de trafic se vor menţine până la defluirea totală a spectatorilor.
    Partida din această seară, dintre Petrolul şi CFR Cluj, de pe Arena Naţională  va stabili şi un record. Echipa care se va impune va da cel mai tânăr antrenor care a câştigat vreodată Cupa României. Cosmin Contra (37 de ani) şi Eugen Trică (36 de ani) au fiecare argumentele lor pentru a intra în posesia trofeului şi pentru a scrie istorie.
     Fostul fundaş dreapta al naţionalei, Cosmin Contra, a preluat Petrolul la finalul lunii octombrie 2012, după plecarea lui Rednic la Standard Liege şi după ce abia începuse, de câteva luni, o aventură în liga a treia spaniolă, la Fuenlabrada. A început cu dreptul, cu o victorie în Cupă, 2-0 la Braşov, însă în campionat primul pas a fost semifals: 0-0 acasă cu Chiajna. De altfel, până la pauza de iarnă n-a bătut în Liga I decât pe „U“ Cluj Napoca, dar a reuşit să califice echipa în semifinalele Cupei, în urma unui succes în faţa Chiajnei, 2-1 pe „Ilie Oană“. În sezonul de primăvară, mâna lui Contra s-a simţit din plin la Petrolul. „Lupii“ au avut un parcurs aproape fără sincope, cu un singur eşec, 1-2 pe teren propriu cu Oţelul, în returul semifinalei Cupei, când zarurile erau însă deja aruncate după victoria din tur. De asemenea, Petrolul lui Contra s-a remarcat, paradoxal pentru o echipă cu un fost fundaş pe bancă, printr-un joc de atac de excepţie, în care a excelat congolezul Bokila. Datorită acestui apetit ofensiv, Petrolul a fost singura echipă care nu a pierdut în deplasare contra Stelei, într-un meci jucat doar pe teren. Spre finalul sezonului, prahovenii au părut în pierdere de viteză, câştigând doar şase puncte în ultimele patru etape şi terminând campionatul pe locul 3.
          Eugen Trică, „decarul“ care a condus din teren pe CFR spre primul titlu din istorie, în 2008, a fost chemat să redreseze corabia vişinie la mijlocul lunii aprilie, după ce fosta campioană pierduse din nou un meci pe teren propriu: 2-3 cu Pandurii. „Jose“ n-a stat pe gânduri, i-a spus „La revedere!“ lui Juventus Colentina şi a acceptat provocarea, chiar dacă oferta venise cu numai trei zile înaintea turului semifinalei de Cupă cu Astra. Debutul n-a fost chiar cel visat, 0-0 acasă cu giurgiuvenii, însă, în condiţiile în care CFR a jucat o oră în inferioritate numerică, Trică s-a declarat mulţumit. Primul succes a fost însă unul categoric, 5-0 la Bistriţa, urmat de un 0-0 cu Steaua, în Gruia, şi deja se creiona o primă idee despre stilul Trică. Tot paradoxal, ca şi în cazul lui Contra. Dintr-un mijlocaş de creaţie, inventiv, s-a născut un antrenor a cărui primă grijă este să pună lacăt pe propria poartă. De altfel, din cele 10 partide cu Trică pe bancă, în şase CFR nu a primit gol. Drept urmare a rezultat un parcurs cu destule remize şi un singur eşec, acel surprinzător 1-3 cu Severinul în Gruia. Mai mult, interesant e faptul că, de la venirea lui Trică, echipa din Gruia e în creştere de potenţial, prestaţiile din ultimele trei jocuri, „dubla“ cu Astra şi derby-ul local cu „U“, fiind argumente în
acest sens.
       Partida Petrolul Ploieşti - CFR Cluj Napoca, contând pentru finala Cupei României - Timişoreana, se va disputa, sâmbătă, 1 iunie 2013, de la ora 20.45, pe Arena Naţională şi va fi transmisă, în direct,  de postul PRO TV.

                                                                 Cristi SOMEŞAN


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu