marți, 28 mai 2013

STEAGUL ROMÂNESC ÎN Guinness World Record

Tricolorul românesc a intrat ieri în Cartea Recordurilor după ce un drapel de sute de metri a fost întins pe un teren din localitatea Clinceni. Recordul a fost omologat de Guinness World Records și anunțat de mai multe publicații internaționale.
Aproximativ 200 de oameni au muncit ieri timp de mai multe ore pentru a desfășura steagul, care măsoară 349 de metri lungime şi 227 de metri lățime, fiind de trei ori mai mare decât un teren de fotbal, potrivit lui Jack Brockbank, reprezentant al Guinness World Records. „Îmi face mare plăcere să recunosc un nou Guinness World Record. Felicitări România!”, a declarat Brockbank după măsurarea steagului, relatează Associated Press, citată guardian.co.uk.
Întins pe pământ, steagul acoperă o suprafață de circa 79.290 de metri pătrați, detronând astfel Libanul, precedentul deținător al recordului mondial. Drapelul, cu o greutate de cinci tone, le-a dat bătăi de cap muncitorilor care  s-au luptat cu vântul puternic pentru a-l ţine întins pentru omologarea recordului.

Cel mai mare steag din lume a fost realizat de FabricadeSteaguri.eu, care a început să lucreze la el acum două luni. Aproximativ 70 de kilometri de aţă au fost consumați pentru realizarea drapelului, scrie și bbc.co.uk. Evenimentul de ieri, la care au fost prezenți premierului Victor Ponta şi alți membri ai guvernului, a fost sărbătorit cu un spectacol aviatic.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu