Principalul mod în care corpul expulzează toxinele se face
prin ficat, care detoxifica si curata corpul prin filtrarea continua a sângelui
de toxinele care intra prin tractul digestiv, piele si sistemul respirator. Dar
când ficatul devine suprasolicitat ca urmare a stresului sau a expunerii
excesive la toxine, întregul sistem poate fi afectat si sănătatea grav
compromisă.
Deoarece ficatul este de asemenea responsabil pentru producerea
de bila, o altă formă de detoxifiere, care este metabolic necesar pentru
dizolvarea si asimilarea de grăsimi si proteine din alimente, este extrem de
important ca ficatul să fie întretinut în mod corespunzător. Fără un ficat ce
functionează bine, corpul va fi incapabil să se curete si sa absoarba
nutrienti, ceea ce este daunator pentru sănătate.
"Miile de sisteme enzimatice, care sunt responsabile
pentru aproape orice activitate in organism, sunt construite în ficat",
scrie dr. Karl Maret, MD, despre importanta functiei hepatice. "Buna
functionare a ochilor, inimii, creierului, gonadelor, articulatiilor,
rinichilor, toate sunt dependente de activitatea buna a ficatului."
"Daca ficatul este impiedica construirea chiar unei
singure dintre miile de sisteme enzimatice pe care organismul le necesită,
există o depreciere în functia generala a organismului si un stres metabolic
rezultant mai mare asupra individului."
Cele mai importante şapte alimentele pe care poate le puteţi
include în dieta dumneavoastră, în scopul de a mentine un ficat sănătos.
1. Usturoiul
Usturoiul contine numerosi cumpusi pe baza de sulf care
activează enzimele hepatice responsabile de eliminarea toxinelor din organism.
Acest bulb inrudit cu ceapa contine alicina si seleniu, de asemenea, doi
nutrienti puternice ce ajuta la protejarea ficatului toxice si il ajuta în
procesul de detoxifiere.
2. Grapefruitul
Grapefruitul este bogat in vitamina C naturala si
antioxidanti, două elemente de curătare hepatica puternice. Ca si usturoiul,
grapefruitul contine compusi care stimuleaza producerea de enzime de
detoxifiere hepatica. Acesta contine, de asemenea, un compus flavonoid cunoscut
sub numele de naringenin care determina ficatul sa arda grasimile, in loc sa le
păstreze.
3. Ceaiul verde
Ceaiul verde este încărcat cu catechine, un tip de
antioxidant care a fost demonstrat in studii ca elimina acumularea de grăsime
in ficat si ajuta functia hepatică. Această puternica băutură pe bază de
plante protejează, de asemenea, ficatul
impotriva toxinelor.
4. Legumele verzi
Legumele cu frunze verzi, cum ar fi castravetele amar,
rucola, frunzele de papadie, spanacul, frunzele de mustar, cicoare contin, de
asemenea numerosi compusi care neutralizeaza metalele grele, ce afecteaza
foarte mult ficatul. Frunzele verzi elimina, de asemenea, pesticidelor si
ierbicidelor din corp si impulsioneze crearea si angrenarea sucului biliar.
5. Avocado
Bogat in compusi producatori de glutation, fructele de
avocado ajuta în mod activ sanatatea ficatului prin protejarea împotriva
supraincarcarii cu toxine, precum si prin cresterea puterii sale de curătare.
Unele cercetări au arătat că mănâncand unul sau două fructe de avocado pe
săptămână pentru cel putin 30 de zile,
se poate repara un ficat deteriorat.
6. Nucile
Nucile, care contin niveluri ridicate de L-arginină, un
aminoacid, glutation, si acizi grasi omega-3, ajuta, de asemenea, la
detoxifierea ficatului de boli. Nucile ajuta, de asemenea, la oxigenarea
sângelui.
7. Turmericul
Turmericul, unul dintre alimentele cele mai puternice pentru
mentinerea unui ficat sanatos, a fost demonstrat ca protejeaza în mod activ
ficatul împotriva deteriorării toxice, si chiar regenereaza celulele hepatice
deteriorate. Turmericul stimulează, de asemenea, productia naturala de bilă si
imbunatateste functia de ansamblu a vezicii biliare, un alt organ de
purificare. Sursa: http://www.foodmatters.tv/articles-1/7-foods-to-naturally-cleanse-your-liver
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu