marți, 28 mai 2013

Comunicat de presă ADR Nord-Vest şi Universitatea Tehnică Cluj Napoca

COMUNICAT DE PRESĂ

80 de studenţi premiaţi
în cadrul proiectului de practică subvenţionată din fonduri europene

15 dintre participanţii în proiect şi-au găsit deja un loc de muncă în urma serviciilor de consiliere în carieră, în timp ce 215 studenţi ai Universităţii Tehnice din Cluj-Napoca şi 50 de companii din Transilvania de Nord au participat la stagii de practică în cadrul aceluiaşi proiect: „Practica - Primul pas pentru cariera ta”, finanţat prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 şi implementat în regiune de Agenţia de Dezvoltare Regională Nord-Vest şi Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca.

În încheierea acestui proiect, ADR Nord-Vest şi UTCN organizează astăzi seminarul “Inserţia tinerilor absolvenţi pe piaţa muncii, din perspectiva angajatorilor şi angajaţilor”, şi Gala de premiere a studenţilor care au avut cele mai bune rezultate în cadrul stagiilor de practică efectuate. Astfel, 80 de studenţi ai UTCN vor primi premii în bani şi diplome de recunoaştere a meritelor.
Scopul acestui eveniment este de a prezenta rezultatele proiectului “Practica – primul pas pentru cariera ta”, modul în care acesta a contribuit la îmbunătăţirea calităţii stagiilor de practică ale studenţilor în companiile din regiunea de dezvoltare Nord-Vest precum şi de a dezbate problemele legate de  inserţia tinerilor absolvenţi pe piaţa muncii prin corelarea  cererii angajatorilor privind competenţele pe care trebuie să le deţină forţa de muncă şi oferta educaţională.  

În cadrul acestui proiect, în Transilvania de Nord 250 angajatori au fost informaţi despre proiect, activităţile implementate şi oportunităţile generate; 50 de angajatori au fost implicaţi în stagiile de practică ale studenţilor în perioada 2011-2012; 215 studenţi au fost subvenţionaţi pentru efectuarea stagiilor de practică;  80 studenţi vor fi premiaţi pentru rezultatele din timpul stagiilor de practică. De asemenea, 91 de persoane au beneficiat de servicii de consiliere în carieră, iar dintre aceştia, 15 persoane şi-au găsit un loc de muncă.
Pornind de la experienţele studenţilor şi ale angajatorilor, a fost realizat studiul regional post-inserţie cu privire la tendinţele integrării absolvenţilor de facultate pe piaţa muncii, care va fi prezentat în cadrul seminarului de astăzi.
Proiectul „Practica - Primul pas pentru cariera ta”, este finanţat prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, Axa prioritară 2 „Corelarea învăţării pe tot parcursul vieţii cu piaţa muncii", Domeniul major de intervenţie 2.1 „Tranziţia de la şcoală la viaţa activă". Proiectul a fost implementat în trei regiuni de dezvoltare din România (Bucureşti-Ilfov, Nord-Vest şi Centru), prin intermediul unui parteneriat regional între agenţii de dezvoltare regională şi instituţii de învăţământ superior şi a avut ca obiectiv general favorizarea inserţiei pe piaţa muncii a 600 de studenţi aflaţi in situaţia de tranziţie de la şcoală la viaţa activă. În Regiunea Nord-Vest proiectul a fost implementat de către Agenţia de Dezvoltare Regională Nord - Vest împreună cu UTCN şi a urmărit sprijinirea inserţiei pe piaţa muncii a 200 de studenţi din regiune.
Pentru mai multe informaţii referitoare la proiectul „Practica - Primul pas pentru cariera ta” şi rezultatele acestuia în Regiunea Nord – Vest, vă invităm să participaţi la seminarul “Inserţia tinerilor absolvenţi pe piaţa muncii, din perspectiva angajatorilor şi angajaţilor”, care va avea loc astăzi, 28 mai 2013, începând cu ora 12.00, la Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, str. Constantin Daicoviciu, nr. 15, Aula Domşa.

Vă aşteptăm şi vă mulţumim pentru colaborare!

Innes Mercean,
Expert comunicare
0720824504


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu