joi, 28 august 2014

Solidaritate cu jurnalistul Cătălin Tolontan

ActiveWatch își exprimă public solidaritatea cu jurnalistul Cătălin Tolontan, director al publicației Gazeta Sporturilor, care este în această perioadă ținta unor atacuri politice și mediatice meschine, suspecte de interese partizane și de rea-credință.
Săptămâna trecută, Președintele Traian Băsescu s-a referit la Cătălin Tolontan într-o manieră incalificabilă și inacceptabilă pentru un șef de stat, adresându-i acestuia jigniri care dau măsura respectului pe care îl manifestă primul om din stat pentru mass-media.
În activitatea sa jurnalistică, Cătălin Tolontan și-a demonstrat profesionalismul și verticalitatea indiferent de regimul politic de la putere sau de proprietarii instituției media în care a activat. Investigațiile jurnalistice coordonate de Cătălin Tolontan de-a lungul timpului au un incontestabil conținut de de interes public (fiind folosite inclusiv de procurorii DNA) și pot fi oricând materiale de studiu recomandate jurnaliștilor sau studenților la Jurnalism.
Constatăm cu îngrijorare că vocile independente și nepartizane devin, îndeobște în perioadele electorale, ținte ale unor încercări de decredibilizare lipsite de scrupule, într-un război mediatic dominat de interesele de grup ale unor actori politici.

                                                                                ActiveWatch


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu