sâmbătă, 30 august 2014

Editorial.Rudi Stănescu versus Calul Tr(o)aian...

Ce diferenţă între oameni! Pe undeva e bine, ca individ, dar când în joc sunt speranţele celor care te-au pus acolo sau ai ajuns prin forţe proprii, te-au aplaudat şi iubit, atunci lucrurile se schimbă. M-am gândit să fac o comparaţie între doi constănţeni, la sugestia unui suporter HCM Constanţa, multiplă campioană a României la handbal masculin, echipă ce se află în pragul dizolvării! Este vorba despre Ionuţ Rudi Stănescu, portarul constănţenilor şi al echipei naţionale şi T.B., marinar de profesie. Pe Radu Mazăre nu-l băgăm în jocul nostru şi nici în seamă, îl lăsăm să se dea grandoman „într-o lingură de apă”, cum ar spune elevii mei din ciclul primar. Am vizionat meciul din Supercupa României dintre HCM Constanţa şi Ştiinţa Dedeman Bacău, scor 24-21 pentru marinari. La finalul partidei, deşi nu a fost plătit de 4 luni, Rudi Stănescu a spus că nu va părăsi corabia şi va juca în continuare pentru Constanţa şi gratis, deoarece, „HCM mi-a fost casa şi familia mea, iar acum la rău ar fi o blasfemie să plec. Ce exemplu aş da băieţilor?!”. Sincer, fiind în apropierea lui, m-au impresionat cuvintele spuse de marele portar.
Şi acum să trecem la celălalt personaj. Flotă nu mai are, de fapt nu mai are România şi, ciudat şi straniu, aceasta a fost vândută la fier vechi chiar pe vremea când T.B. (specialistul în ilegalităţi) era ministrul transporturilor. În calitate de Primar general şi-a însuşit terenuri şi vile, a intrat în tot felul de combinaţii cu interlopi şi milionari de carton, cu oameni cu probleme în justiţie, apoi în calitate de candidat la Preşedinţia României a lovit un copil cu dosul palmei, lucru evident pentru toată lumea, inclusiv pentru regretatul Dinu Patriciu, mai puţin pentru susţinătorii portocalii şi Daniel Funeriu, avocatul de serviciu al „marinerului” (mai cunoaştem cazuri şi la PSD, cazul plagiatului lui Victor Ponta). În cele două mandate în funcţia supremă în stat a dat declaraţii deloc diplomatice faţă de vecinii noştri, faţă de adversarii politici, faţă de presă, mai puţin faţă de cei care-l serveau întru sporirea avuţiei personale. Şi iată-l, asemeni lui Adrian Năstase la Cornu, moşier la Nana şi vecin cu, aţi ghicit, Elena Udrea, o femeie care înseamnă mult pentru Domnia sa. „Gusturile nu se discută”, aşa că nu le discut nici eu. Dar cel mai tare mă doare că a adus funcţia pe care o deţine, legal sau ilegal (azi nu vorbim de impotenţa Parlamentului majoritar PSD) la nivelul cel mai jos, adică sub nivelul mării.
Revenind la Rudi Stănescu şi T.B., dacă primul îşi respectă publicul şi susţinătorii, celălalt nici măcar asta nu face, a lăsat de izbelişte Partidul Democrat şi a înfiinţat o nouă mişcare politică. O să vedem dacă mai poate prosti destui români încât reprezentantul lor, o blondă, să câştige alegerile! Mirajul sacaunului prezidenţial e puternic...Dacă primul, Rudi Stănescu, este un cal pursânge, cei doi politruci, Traian şi Radu, ambii din Constanţa, sunt nişte gloabe! Justiţia română o să confirme spusele mele, mai devreme sau mai târziu.


                                                                             Gelu Dragoş

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu