joi, 28 august 2014

Traseismul, legalizat: Ordonanţă privind migraţia primarilor a fost adoptată de Guvernul Ponta

Guvernul a adoptat in sedinta extraordinara ordonanta privind migratia primarilor de la un partid la altul, propusa de PSD si criticata dur de Opozitie.
Joi, 28 august, in fata Guvernului s-a desfasurat un amplu miting organizat de Alianta Crestin Liberala (ACL) impotriva Guvernului Ponta. La protest au fost prezenti presedintele PNL Klaus Iohannis, presedintele PDL Vasile Blaga, prim-vicepresedintele PDL Catalin Predoiu, deputati, senatori din cele doua partide, dar si cateva sute de simpatizanti.
Ordonanta a fost adoptata in ciuda faptului ca Ambasada SUA la Bucuresti si-a exprimat ingrijorarea, prin intermediul unui comunicat de presa.
"Alianta Crestin-Liberala condamna ferm decizia Guvernului de a adopta Ordonanta de urgenta a traseismului politic, un act profund nedemocratic, un atac la statul de drept. Victor Ponta incalca regulile democratice exact inainte de alegeri, incercand sa ajunga presedinte al Romaniei prin mijloace ilegale si imorale", mai sustine ACL intr-un comunicat.
 Iată şi alte reacţii:
"Guvernul Ponta vrea sa adopte Ordonanta prin care banii romanilor sunt folositi pentru santaj politic impotriva primarilor si comunitatilor. (...) Vreau ca primarii din toate partidele sa fie independenti financiar si comunitatile sa-si ia orasele inapoi. Primarii nu trebuie sa mai stea cu mana intinsa la Guvern si la prefecti", spune Macovei.
"Eu sunt foarte ingrijorat, pentru ca aflu de noi si noi cazuri unde se fac presiuni asupra primarilor nostri. Eu am incredere in primari, insa o astfel de presiune dublata de legalizarea traseismului e o problema pentru administratia locala. Oamenii au ales primari pe criterii politice, ordonanat e indreptata impotriva alegatorului, e o bataie de joc asupra votului dat de alegator", a spus liberalul Klaus Iohannis.
 ACL a cerut sprijinul cancelariilor occidentale, acuzand ca PSD urmareste fraudarea alegerilor prezidentiale din noiembrie 2014.


                                                                   Cristian LAURENTIU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu