miercuri, 10 octombrie 2018

Cangurul 2018 - 2019. Au inceput inscrierile!


 Atentie! Taxa de participare se va achita in conturile Editurii Sigma, pe care le puteti vedea aici

Lucrarile sunt corectate computerizat, asigurandu-se astfel calcularea impartiala a punctajelor si stabilirea clasamentelor.

Soft-urile dezvoltate permit o analiza complexa, personalizata pentru fiecare elev, din care sa reiasa gradul de intelegere a testului, greselile frecvente ale acestuia, pozitionarea lui pe plan local sau national fata de elevii de aceeasi varsta. 

Fiecare participant va primi o brosura cu subiectele de concurs si o diploma de participare.

Castigatorii la nivel national vor fi stabiliti in urma unei probe de baraj ai carei participanti sunt desemnati de o comisie formata din reprezentanti ai Ministerului Educatiei Nationale, ai inspectoratelor scolare si ai unor unitati scolare de prestigiu.

Premiile oferite castigatorilor concursului constau in excursii si tabere in tara si strainatate, sau in alte produse oferite de sponsori.

Inca de la prima editie, Concursul International de Matematica Aplicata Cangurul a promovat matematica in randul tuturor elevilor, verificandu-le si dezvoltandu-le cunostintele, intuitia, gandirea aplicativa, capacitatea de a selecta si de a lua decizii. Forma testului de concurs s-a schimbat de la prima editie pana astazi, astfel incat, in prezent, elevii au posibilitatea sa-si aleaga un numar de subiecte dintre cele propuse, sa opteze pentru intrebari de stiinte (fizica, chimie, biologie) si tehnologie pentru clasele VII-VIII sau informatica pentru clasele IX-XII, sa aleaga sau nu optiunea SIGUR (care le aduce puncte in plus daca raspunsul ales este cel corect, dar le si scade puncte daca raspunsul ales este incorect). Competitia se adreseaza tuturor elevilor, incepand din clasa pregatitoare si pana la clasa a XII-a inclusiv.

In 2004, SIGMA si Bursa de Valori Bucuresti au initiat un nou concurs care sa ii familiarizeze pe elevi cu tranzactionarea la bursa - Concursul INVEST. Jocul consta in optimizarea unui portofoliu de valute prin tranzactionarea sa la o anumita data, astfel incat, la data evaluarii (dupa circa o luna), sa se obtina un portofoliu cat mai valoros. La INVEST pot participa atat elevi din clasele IX–XII, cat si profesori.

Tot in 2004, SIGMA a lansat Proiectul educational Cangurul Lingvist (franceza, germana, spaniola, engleza) adresat elevilor din clasele III–XII, care solicita cunostinte de limba, cultura si civilizatie. in anul scolar 2014-2015, concursul se desfasoara in doua sectiuni: Franceza-Germana si Engleza.

Din anul 2005, concursul Cangurul Lingvist s-a extins la nivel international: Austria, Belarus, Bulgaria, Cipru, Georgia, Grecia, Italia, Kazakhstan, Kirghistan, Lituania, Rusia, Republica Moldova, Ungaria.

In 2007, SIGMA a lansat jocul-concurs Povestile Cangurului, adresat elevilor din clasele I si a II-a. in prezent, la acest concurs pot participa elevi de la clasa pregatitoare pana la clasa a XII-a. Concursul urmareste apropierea elevilor de lectura si testeaza viteza de citire si de intelegere a unui text. Povestile Cangurului este sprijinit de Uniunea Scriitorilor din Romania, Societatea Romana de Science Fiction si Fantasy.

Din 2010, elevilor din clasa pregatitoare si din clasele I - IV li s-a propus un nou joc-concurs: Cangurasul Explorator. Prin acesta, SIGMA doreste sa atraga un numar cat mai mare de copii catre cunoasterea si observarea naturii si a comportamentelor sanatoase, care sa-i ajute la integrarea lor in societate si sa le dezvolte armonios personalitatea. Subiectele sunt inspirate din diverse discipline: stiintele naturii, cunoasterea mediului inconjurator, educatie tehnologica si civica, geografie. De la prima editie pana in prezent, parteneri in organizarea acestui concurs au fost: Ministerul Culturii, Gradina Zoologica din Bucuresti, Muzeul National al Satului „Dimitrie Gusti” (Bucuresti), Muzeul taranului Roman (Bucuresti), Muzeul ASTRA (Sibiu), Muzeul Satului Crasna (Salaj), Muzeul de Etnografie si Arta Populara (Tulcea), Muzeul Maramuresean, Gradina Botanica "Dimitrie Brandza" din Bucuresti, Gradina Botanica "Alexandru Borza" etc.

In 2013, SIGMA a initiat Proiectul educational "Cine intreaba castiga!" care invita elevii si profesorii sa inventeze probleme interesante, din diverse discipline de studiu, bazate pe modelul itemilor folositi in cadrul proiectelor educationale Cangurul. Cele mai intresante propuneri sunt publicate si premiate.

Pentru intrebari suplimentare puteti apela 021 243.40.35, 021 243.40.36, 0756.712.802 si 0756.712.798 sau puteti trimite email la: inscrieri@cangurul.ro.

Autor: Laura Galescu




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu