joi, 11 octombrie 2018

Liga Naţiunilor.România învinge Lituania în prelungiri

România a castigat in prelungiri, scor 2-1, partida jucata joi seara cu Lituania, in Nations League.Golul victoriei "tricolorilor" a fost marcat de Alexandru Maxim, in minutul 90+4.


 La Vilnius, pe un teren cu gazon artificial, jucatorii pregatiti de Cosmin Contra au inceput bine, dar au trait cu emotii finalul de meci.
Alexandru Chipciu a deschis scorul in minutul 13, la doar doua minute dupa ce lituanienii au izbit bara din stanga portii lui Tatarusanu. Mijlocasul lui Sparta Praga a marcat din cativa metri, in urma unei actiuni pornite de la o pasa excelenta a lui Stanciu pentru Tucudean.
Dupa inceputul in forta, meciul s-a stins si ocaziile au fost din ce in ce mai rar. Astfel, pana la pauza mai putem nota doar un galben incasat de Chipciu, care il va face sa rateze meciul de duminica impotriva Serbiei.
Partea secunda a continuat cu un ritm lent, insa s-a animat brusc in minutul 89, cand gazdele au restabilit egalitatea prin Zulpa, dupa o faza la care apararea noastra a fost facuta sah-mat.
"Tricolorii" s-au aruncat, insa, in atac si au izbutit golul victoriei cu doar cateva secunde ramase din prelungiri. A punctat Alexandru Maxim cu un sut la coltul lung din interiorul careului, dupa ce-a reusit sa dribleze doi adversari dintr-un dribling.
România se intoarce astfel cu trei puncte din Lituania si urca pe locul 2 in claamentul grupei, la doua puncte distanta de prima clasata, Serbia, cu care se va duela duminica pe National Arena.

ECHIPELE LA ÎNCEPUTUL PARTIDEI:

LITUANIA: 16. Setkus - 23. Baravykas, 5. Jankauskas, 2. Klimavicius, 4. Slavickas - 7. Žulpa, 18. Vorobjovas, 14. Slivka - 11. Novikovas, 22. Cernych, 10. Sernas. Selectioner: Edgaras Jankauskas
Rezerve: 1. Zubas, 12. Bartkus - 3. Janusevskis, 6. Leimonas, 9. Kazlauskas, 13. Simkus, 15. Petravicius, 17. Kuklys, 19. Valskis, 20. Borovskij, 21. Silenas.
Selectioner: Edgaras Jankauskas.

ROMÂNIA: 12. Tatarusanu - 6. Manea, 4. Tamas, 22. Sapunaru-cpt., 11. Bancu - 15. Anton, 18. Marin - 7. Chipciu, 23. Stanciu, 20. Mitrita - 19. Tucudean. Selectioner: Cosmin Contra
Rezerve: 1. Pantilimon, 16. Nita - 2. Benzar, 3. Tosca, 5. Baluta, 8. Stoian, 9. Rotariu, 10. Maxim, 13. Keseru, 17. Tanase, 21. Dragus.
Selectioner: Cosmin Contra.


Arbitru: Francois Letexier (Franţa).
                                                                                                               C.S.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu