luni, 15 octombrie 2018

Nations League. România rezistă eroic în 10 oameni în faţa Serbiei şi scoate un egal chinuit


 România si Serbia au incheiat la egalitate, scor 0-0, in al patrulea meci din Liga Natiunilor, echipa noastra continuand o serie frumoasa de meciuri fara infrangere, e drept rezistand eroic pe Arena Nationala, sarbii ratand un penalti in minutul 44. Dusan Tadici de la Ajax a fost cel care ne-a mai permis sa speram in acest clasament din Nations League, sutand peste poarta la finalul primei parti, atunci cand Gabi Tamas a luat rosu direct si a trebuit sa rezistam o jumatate de meci in 10 oameni.
In primele minute de la Bucuresti nu s-a jucat fotbal, arbitrul Blom a intrerupt jocul din cauza suporterilor români de la peluza, care au inceput un show pirothenic, cu multe torte si fumigene care cel mai probabil ne vor face pasibili de o noua suspendare, asa cum s-a intamplat si la meciul de acasa cu Muntenegru, jucat fara spectatori la debutul in Nations League.
Mare parte din primul mitan a fost controlat de sarbi, care chiar daca nu au avut multe ocazii de gol foarte mari, ca si noi de altfel, au stiut cum sa tina mai bine de minge, cum sa aduca baloanele spre careu, mereu spre Mitrovici, omul cel mai cautat in aceasta partida.
Stanciu a avut doua suturi pe poarta slabe, prinse usor de Rajkovici, Dragus o reluare deviata in corner de la coltul careului, iar Razvan Marin cea mai mare ocazie a Romaniei, sut din lovitura libera de la 25 de metri, scos cu greu in corner.
Se parea ca prima parte se va termina in liniste, chiar daca Tamas ne-a dat emotii la o minge gresita care le-a permis sarbilor sa rateze cea mai mare sansa a lor. Acelasi Gabi Tamas insa a facut o gafa enorma in minutul 44, cand a incercat sa degajeze o minge din plin careu, a luftat copilareste si l-a sters cu gheata peste cap pe Gacinovici si s-a acordat penalti, plus rosu direct pentru fundasul român..
Am avut noroc insa, asa cum am mai avut poate in alte 2-3 randuri in aceasta dupa-amiaza, sutul lui Tadici de la Ajax ducandu-se mult peste poarta, in tribuna peluzei bucurestene care sarbatoarea usurata aceasta ratare.
Un 0-0 la pauza, dar pana atunci Contra a facut o schimbare de urgenta, Nedelcearu in locul lui Dragus, pentru ca trebuia adus cineva in axul central langa Sapunaru.
Partea secunda incepea cu semne clare ca vom suferi mult in aceste ultime 45 de minute la Bucuresti, pe Arena Nationala, Contra a incercat sa betoneze apararea si mijlocului terenului, incercam mult sa rezistam si cel mai important sa nu primim vreun gol.
Si am facut asta cu multa greutate, cu multe greseli intr-o aparare pe alocuri extrem de visatoare, cu gafele copilaresti facute de Manea sau Nedelcearu, carora le putem atribui scuza lipsei de experienta.
Fizic, România a inceput sa arate din ce in ce mai rau din minutul 70, jucatorii nostri care au alergat mult abia se mai puteau tine pe picioare, iar Cosmin Contra a adus ceva forte proaspete, cu intrarea lui Rotariu si Keseru.
Iar România si-a facut treaba pana la final, un 0-0 care duce la al patrulea joc la rand in Nations League fara infrangere, ramanem la 2 puncte in spatele sarbilor si inca speram la sefia grupei, chiar daca nu mai putem depinde de noi.
Echipele la startul partidei:
România: 12. Tatarusanu - 6. Manea, 4. Tamas, 22. Sapunaru-cpt., 3. Tosca - 5. Baluta, 18. Marin - 10. Maxim, 23. Stanciu, 21. Dragus - 19. Tucudean. Selectioner: Cosmin Contra.
Rezerve: 1. Pantilimon, 16. Nita - 2. Benzar, 8. Stoian, 9. Rotariu, 11. Bancu, 13. Keseru, 14. Nedelcearu, 17. Tanase, 20. Mitrita.
Serbia: 12. Rajkovic - 2. Rukavina, 4. Milenkovic, 13. Veljkovic, 3. Rodic - 19. Lukic, 6. Maksimovic - 14. Gacinovic, 10. Tadic-cpt., 18. Radonjic - 9. Mitrovic. Selectioner: Mladen Krstajic.
Rezerve: 1. Dmitrovic, 23. Jovanovic - 5. Spajic, 7. Živkovic, 8. Prijovic, 15. Vukovic, 16. Jovicic, 17. Kostic, 20. Milinkovic-Savic, 21. Miletic. ZIARE.COM

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu