joi, 11 octombrie 2018

POST- REFERENDUM: IMINENTA LEGALIZARE A CASATORIILOR HOMOSEXUALE IN ROMANIA

                                                                                                    11 octombrie 2018



Devine tot mai evident ca politicienii Romaniei pregatesc legalizarea "casatoriilor" homosexuale in Romania pina la sfirsitul anului. Cum? Referendumul impotriva legalizarii lor a esuat iar parlamentarii si Guvernul deja au lansat Planul B, si anume instituirea parteneriatelor civile care vor fi echivalate, in timp, cu casatoria naturala, minus adoptiile copiilor de catre cuplurile homosexuale. Pentru o vreme. Caci nu in multi ani de acum inainte, dupa ce ne vom obisnui cu parteneriatele civile, ne vom obisnuit si cu socul ultim: adoptiile copiilor de catre cupluri de acelasi sex.

Incepem cu un mesaj primit recent de la un contact AFR care a participat la o conferinta in afara Romaniei. Insistam sa-l cititi cu atentie: "... Sunt la o conferință ... și tocmai am vorbit cu un avocat care lucrează la Bruxelles și mi-a zis două lucruri. Primul că mai mulți europarlamentari pro-familie din Parlamentul European au vrut să semneze o scrisoare de sprijin pentru România, dar mulți au renunțat la presiunea unor europarlamentari români, printre care Monica Macovei și unii chiar de la PSD, care au insistat să nu semneze, că încalcă drepturile, că trebuie boicot etc. Și al doilea că cei de la reprezentanța Greciei din Parlamentul UE au zis că dacă reușește referendumul în România se apucă și ei să facă ceva și că succesul României, dacă va fi, va reprezenta o încurajare pentru toate țârile ortodoxe să protejeze definiția căsătoriei sau să revină la definiția naturală a căsătoriei. Din păcate nu pot cita sursa, dar am zis să spun și eu celor care scriu ca să se știe". 

APEL: Guvernul si partidele tintesc legiferarea „casatoriei” intre persoane de acelasi sex in Romania, pana la finalul acestui an

Am citit bine?! Sigur nu e o greseala?!Din pacate nu, nu este. A doua zi dupa Referendum, Guvernul a scos de la sertar, gata facut, proiectul legii „parteneriatului civil”. In mare viteza, partidele din coalitia de guvernare si nu doar s-au declarat de acord, de principiu, cu reglementarea acestuia. Desi proiectul nu a fost inca facut public, stim din declaratiile in presa ale celor implicati in promovarea lui precum si din experienta altor tari ca practic acesta este echivalentul „casatoriei” intre persoane de acelasi sex. 

Doar numele difera! Ca sa fie clar - si fara a intra, deocamdata, in detalii juridice: astfel cum este formulat, parteneriatul civil asimileaza statutul partenerilor cu cel al sotilor. Acele diferente care mai exista inca, precum aspectul adoptiei sau accesului la reproducerea asistata cu tert donator, vor fi eliminate prin intermediul curtilor de judecata in cativa ani. Avem deja atatea exemple din alte state. 

Practic, votarea acestui proiect de lege, in aceasta forma, va lasa fara obiect interdictia „casatoriei” intre persoane de acelasi sex din Codul Civil. 

La o emisiune TV recenta, presedintele Accept ne-a spus sa stam linistiti: nu vor incerca sa schimbe Codul Civil. De data asta chiar il credem! Pentru ca NU va mai fi nevoie!

Vom ramane cu actualele prevederi ale Constitutiei si Codului Civil, care prevad ca familia se intemeiaza fie pe casatorie, fie pe descendenta, si vom fluiera a paguba. 

Poate ca in cazul validarii Referendumului asta nu s-ar mai fi intamplat! Ba da. Este clar ca acest plan urma sa fie implementat indiferent de rezultat, dar esecul validarii i-a motivat suplimentar pe autorii proiectului de lege si pe sustinatorii politici ai acestuia.  

Oricum, opinia noastra este ca partidele politice in ansamblul lor nu au fost nicicum interesate in protejarea casatoriei si a familiei si nu au dorit nicio clipa validarea referendumului. In schimbul a cine stie negociat la recentele vizite la Bruxelles, liderii guvernarii au sabotat, prin neimplicarea in organizare si in campania de informare, votul popular. Asta le-a fost intentia de la buna inceput. Cine se mai increde in promisiunile lor, ca noi sa pateasca! 

Ce pot eu face? 

Promotorii proiectului fac presiuni pentru ca acesta sa fie promovat in regim de urgenta, pentru a nu ne lasa timp de a protesta si contesta. Nu stim daca vom reusi sa ii impiedicam, dar avem datoria de crestini sa marturisim dezacordul nostru. Daca vom tacea acum, vom fi blestemati si repudiati de urmasii nostri. Pregatiti-va sa contactati personal deputatul si senatorul din circumscriptia voastra electorala si sa il alertati sa voteze contra proiectului de lege. 

Vom reveni in cateva zile ori saptamini pentru a furniza argumentele necesare. Intre timp va oferim din nou materialul asupra acestui subiect pe care l-am publicat mai in vara, Parteneriatele civile - o capcana pentru Romania: http://www.culturavietii.ro/2018/04/12/o-capcana-pentru-romania-parteneriatele-civile/.

ARTICOLUL 16 DIN DECLARATIA UNIVERSALA A DREPTURILOR OMULUI 

Articolul 16 din Declaratia Universala a Drepturilor Omului afirma: "Cu incepere de la implinirea virstei legale, barbatul si femeia, fara nici o restrictie in ce priveste rasa, nationalitatea sau religia, au dreptul de a se casatori si de a intemeia o familie. ... Familia constituie elementul natural si fundamental al societatii si are dreptul la ocrotire din partea societatii si a statului". Familia romana isi cere drepturile. Aceste drepturi le pledam, le-am pledat din 2006 incoace, si vom continua sa le pledam. Sunt cele mai pretioase dintre drepturi dar si cele mai abuzate azi. Pretuiti-le!

JOIN US ON FACEBOOK / URMARITI-NE SI PE FACEBOOK!

Publicam comentariile noastre de joi si pe Facebook. Va rugam sa ne urmariti si sa deveniti prietenii nostri pe Facebook: https://ro-ro.facebook.com/Alianta.Familiilor/


Alianta Familiilor din Romania


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu