miercuri, 10 octombrie 2018

Prima reacţie a lui Dragnea, la trei zile de la referendumul ratat. Este supărat că există obligaţia de cvorum

Liviu Dragnea a comentat, miercuri, rezultatul referendumului pentru redefinirea familiei in Constitutie, care nu a fost validat din cauza prezentei scazute la vot.
Presedintele PSD nu considera ca este un esec al formatiunii sale, pentru ca nu a fost organizat de social-democrati. Insa, in cazul in care ar fi fost, el l-ar vedea ca un succes, avand in vedere ca la alegerile din 2016 au votat mai putini romani cu PSD decat cei care s-au prezentat la urne in cazul referendumului.
Insa Dragnea a acuzat USR pentru ca a facut apel la boicot si a spus ca, daca nu ar fi existat un prag obligatoriu de prezenta, mai multi romani ar fi iesit la vot. Amintim ca pragul de cvorum pentru validare a fost scazut prin Legea referendumului, la initiativa si cu sustinerea PSD, de la 50% la 30%, dupa alt referendum nevalidat pentru demiterea lui Traian Basescu in 2012.
"Am vazut tot felul de analize de la oameni de buna credinta, de la oameni de rea credinta. Sunt cateva constatari, noi stam agatati de un numar ipotetic de oameni care ar putea sa fie prezenti in Romania. Toti stim ca sunt milioane in afara cu drept de vot, dar ideea de cvorum se dovedeste inca o data ca inhiba prezenta la vot", a spus Dragnea.
De asemenea, liderul PSD a sustinut ca boicotul ar fi ilegal, ceea ce nu este adevarat.
"Cei care sunt impotriva intrebarii dintr-un referendum au la indemana un mijloc pedepsit de lege, boicotul", a spus el.
"Daca ar fi un referendum fara prag, automat ar creste prezenta la urne, pentru ca s-ar mobiliza lumea", a continuat el.
Despre reactiile vehemente ale BOR, Dragnea a sustinut ca se abtine cu greu sa nu reactioneze.
"Eu sunt un om crestin ortodox, sunt religios, nu practicant. Cu foarte mare greutate ma abtin sa dau raspuns, cu foarte mare greutate si doar din respect", a spus el.

Amintim ca Vasile Banescu, purtatorul de cuvant al Patriarhiei Romane, a spus ca printre cauzele esecului referendumului se numara politizarea acestuia, asocierea cu Liviu Dragnea si PSD si neclaritatea intrebarii. ZIARE.COM

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu