luni, 8 octombrie 2018

Românii sînt mai inteligenți decît politruco-popimea lor!

             de Liviu Antonesei

Referendumul și-a dat obștescul sfîrșit. Fie ca țărîna lui grea să apese pe piepturile inițiatorilor, progandiștilor – unde s-au distins BOR și PSD – și organziatorilor lui. Și această aventură inutilă, foarte costisitoare și potențial periculoasă pentru imaginea țării – dacă electoratul n-ar fi fost mai inteligent decît politruco-popimea – a căzut în ciuda tuturor cîrjelor cu care a fost sprijinit – coborîrea cvorumului la nivelul ridicol de 30%, propaganda deșănțată practicată vreme de o lună de zile – cu vreo doi ani de pre-campanie! – de PSD, ALDE, dar mai ales BOR. Cea din urmă și-a pus slujbașii să facă propagandă pînă și în biserici, inclusiv în duminica în care predica era despre „iertarea vrăjmașului”. Nu mai vorbesc despre mitingurile și marșurile poreclite creștine, în care popii, uitîndu-și misiunea, au vituperat și au lansat anateme de la stînga la dreapta. Nici cu propaganda „civilă”, deși nu știu dacă nu-și ascundea epoleții, nu mi-i rușine. Sute de mii, poate milioane de flyere împrăștiate pe străzi și băgate în cutiile poștale. În unele localități, Sibiu de pildă, se făcea propagandă pînă și pe ambalajele pîinilor feliate! Și fluviul de dejecții propagandistice, fundamentate pe excludere și ură, de pe media de partid, stat și biserică.

Trecînd peste campania deșănțată și unilaterală, vocile boicotului nu s-au putut manifesta decît în spațiul virtual, desfășurarea ca atare pune mari semne de întrebare. Chiar dacă referendumul a picat, trebuie să ne întrebăm cum este posibil ca din circa 3, 5 milioane de prezeneți la vot, aproape 400.000 să fi votat pe listele suplimentare și vreo 50.000 la urnele mobile? Este vorba despre mai mult de 10% din totalul votanților! Poliția a reținut o persoană, angajata unei primării, cu o colecție de acte de identitate asupra ei, pe unele fiind deja fiind trecută ca votantă! Bun. cîte asemenea persoane au mai făcut navetă de la o secție de votare la alta? Și, apoi, care sînt complicitățile acestui proces de generare de identități multiple? Că singură  nu și le putea fabrica!
Trecînd și peste cheltuirea unor mari sume de bani pentru o aventură folositoare doar lui Dragnea și Excesivdemultipreafericitului și neamului lor – dovedită contraproductivă! -, de  fapt, referendumul a fost foarte util pentru diagnisticarea mentalului public românesc. Știm acum că românii „nu mai pun botul” la toate tîmpeniile. Dacă partidele, ba chiar și venerabila și deloc onorabila BOR, vor să supraviețuiască vor trebuie să se racordeze la realitate, să încerce să afle care sînt problemele reale care-i preocupă pe români. Și de bună seamă, ar trebuie să-și mai primenească mutrele pe care le tot scot în față de vreo trei decenii. Căderea referendumului, ar fi o bună ocazie, ca PSD să se debaraseze de Dragnea, Ștefănescu, Veorica & Co, BOR de Excesivdemultpreafericitul ș.a.m.d. Sigur, dacă ar fi oameni de onoare, ar înțelege lecția aplicată de electoratul nostru și ar demisiona. Petntru că românii i-au pălmuit continuu vreme de două zile. Ei nu s-au făcut de tot rahatul numai „pe persoană fizică”, ci și-au compromis grav și instituțiile pe care le conduc/ păstoresc… Cred că Dlui Ciobotea i-ar sta la fel de bine la mînăstire pe cît îi va sta și lui Dragnea la pușcărie! Cît privește propagandiștii mai mărunți, Coaliția pentru Familie ar trebuie să se autodizolve prin neatingerea obiectivului, Mihai Gheorghiu să se întoarcă la afacerile cu fostul șef al SIE, iar flăcăii de la Noua Dreaptă să-și dea cu tesla în ceea ce nu au, că dacă ar avea n-ar fi ajuns extremiști!
Deosebit de elitele lor precare, dar fudule, cred că cetățenii români au lamsat un semnal încurajator Europei și valorilor sale.
PS = BEC tocmai a anunțat prezența la vot la sfărșitul scrutinului – 20, 41%! Să fie primit! E haios că Dragnea, care și-a asumat personal referendumul, a dispărut, dar a ieșit la vorbe imbecilul Ștefănescu! Care a spus că PSD nu s-a angajat în referendum și că rezultatul represzeintă „un eșec al românilor”. Nu, idiotule, a fost eșecul lui Dragnea,al PSD, al guvernului, al Dlui Daniel Ciobotea și a BOR!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu