vineri, 12 octombrie 2018

Simona Halep apelează la o terapie de succes la alţi sportivi!

Simona Halep s-a accidentat la spate, pe 23 septembrie, în timpul unui antrenament înaintea startului turneului de la Wuhan, cu Petra Kvitova. Liderul mondial din tenisul feminin a dat asigurări, după ce a dezvăluit că medicii i-au pus diagnosticul de hernie de disc, că va juca la Turneul Campioanelor, deşi sportivei i s-au recomandat chiar şi 6 până la 12 luni de repaus în cazul acestui tip perfid de accidentare, care are potenţialul de a degenera.


 Simona Halep a fost tratată de Gelu Cosma, kinetoterapeutul echipei de Cupa Davis a României, printr-o metodă de terapie manuală asemănătoare cu RegentK, terapie brevetată de Mohamed Khalifa.
Părintele terapiei RegentK, Mohamed Khalifa, este originar din Cairo, a fost dezertor din armata egipteană şi s-a stabilit în 1978 la Hallein, la 10 km de Salzburg, în Austria. Elementele definitorii ale metodei brevetate de acesta sunt:
1.    RegentK creşte concentraţia celulelor stem în sânge cu până la 60% şi astfel sprijină semnificativ regenerarea.
2.    Mai mult de 90% din pacienţi pot recâştiga mişcarea nerestricţionată a zonei lezate după tratamentul cu RegentK.
3.    RegentK creşte fluxul sangvin şi saturaţia oxigenului la nivelul ţesutului rănit cu până la 20%.
4.    RegentK a demonstrat că reduce stresul global în organism prin efecte pozitive asupra sistemului nervos autonom.
5.    RegentK permite vindecarea funcţională a zonei afectate după numai o singură terapie
Pe scurt, egipteanul stabilit în Austria îşi tratează pacienţii folosindu-se numai de mâini, exercitând acupresură asupra locului rănit, care provoacă o reacţie fizică a organismului ce stă la baza unui lanţ de procese chimice. Acest procedeu reactivează metabolismul trofic şi are puterea de regla funcţionarea sistemului circulator, dereglat din cauza unei accidentări. Prieten cu Ion Ţiriac, Khalifa i-a tratat de-a lungul anilor pe Roger Federer, Steffi Graf, Boris Becker, Serghey Bubka, celebrul dirijor Herbert Von Karajan sau cvintuplul campion mondial din schiul alpin, Marc Girardelli. Egipteanul a putut fi văzut, ani la rând, în loja de 80.000 de euro deţinută de miliardarul român la Roland Garros.


Sursa: PRO SPORT

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu