joi, 27 decembrie 2018

Becali l-a dat de gol pe Gică Hagi şi s-ar putea să aibă probleme mari cu justiţia. Cum l-a ajutat când era închis: "Când venea directorul, pac, mă suna!"


 Gigi Becali (60 de ani) este mulțumit pentru că a găsit antrenor la FCSB, după ce s-a despărțit de Nicolae Dică, în persoana lui Mihai Teja (40 de ani), dar nu l-a uitat nici pe nașul său, Gică Hagi. Latifundiarul din Pipera a dezvăluit acum motivul pentru care a spus de nenumărate ori în ultimul timp, și a repetat, că nu se va mai lua niciodată și că nu va mai comenta nimic indiferent de ce spune ”Regele” legat gruparea roș-albaștrilor sau de persoana sa.

”Cu Gică am greșit cu TAS-ul, că Gică a fost fratele meu, m-a ținut acolo, la pușcărie (n.r. - adică la Academia Hagi). Făceam ce voiam eu, plecam la 06:00, veneam la 06:00 seara. Ce voiam eu, de toate, apartament de 7 stele. înțelegi? Dacă venea directorul, aveam 7 pazinici. Bă, când venea directorul, pac, mă suna. ’Vezi că vine directorul!’ Înțelegi? ’Ia, țineți-l la poartă mă un sfert de oră, puțin acolo, nu-i dați drumul imediat directorului, că venea în control să vadă!

Deci, .. și atunci, oamenii care mi-au fost alături în timpul pușcăriei, toată viața mea o să aibă în mine un sprijin.
Am greșit cu Gică, atunci, cu TAS-ul! Nu trebuia, dar a fost umbrită mintea mea de putere și de nebunie”, a spus Gigi Becali, în cadrul conferinței de presă în care l-a prezentat pe Mihai Teja drept noul antrenor al FCSB.

Gigi Becali a început munca la Academia lui Gică Hagi în aprilie 2014, pentru a avea parte de o pedeapsă mai mică în spatele gratiilor. Pentru a se proteja de trimişii presei, oficialii Viitorului au placat gardurile împrejmuitoare de la Academie cu plexiglas prin care nu se poate vedea activitatea din interior. Mai mult, de când a fost semnat contractul cu Penitenciarul Poarta Albă, Academia a interzis şi părinţilor care îşi aduc copiii la club să mai intre în incintă.

Zilele de muncă ale finanţatorului se încheiau la ora 15:30, moment în care autocarul care transporta deţinuţii ieşea de pe poarta Academiei şi se îndrepta spre Penitenciarul Poarta Albă.

Finanţatorul FCSB presta muncă necalificată pentru firma S.C. Viitorul S.A. în baza unui contract încheiat în luna ianuarie a anului 2014. Munca pe care trebuia să o presteze era cea de "întreţinere clădire intrerior şi exterior, spaţii verzi, terenuri sportive".

Gigi Becali pleca la muncă la ora 7:00, avea o pauză de masă de o oră, iar la ora 17:00 se întoarcea la penitenciar, alături de ceilalţi 22 de deţinuţi care prestau servicii pentru academia lui Hagi. Fiecare patru zile muncite constituiau o reducere de o zi din totalul pedepsei.

Gigi Becali riscă până la 3 ani de închisoare. Patronul FCSB a încălcat Constituția

Gigi Becali ar putea avea probleme mari după ce a votat la Referendumul pentru redefinirea familiei. Autoritatea Electorală Permanentă a confirmat faptul că finanţatorul FCSB nu avea drept de vot. Becali a rămas fără drept de vot după condamnările primite în 2013. Pe lângă perioada de detenţie, Becali a primit şi interzis la vot pe o perioadă de 5 ani după executarea pedepsei principale.

În acest context, AEP (Autoritatea Electorală Permanentă) a confirmat pentru ziare.com că Gigi Becali nu avea drept de vot.

AEP subliniază că potrivit dispozițiilor art. 38 alin. (2) din Constituție și art. 4 din Legea nr. 3/2000 privind organizarea și desfășurarea referendumului, "persoanele condamnate prin hotărâre judecătorească definitivă la pierderea drepturilor electorale nu-și pot exercită dreptul de vot, pe perioada interdicției".

În cazul unui referendum, însă, nu al unor alegeri, fundamental este articolul 36 din Constituţie, care prevede explicit că " (2) Nu au drept de vot (...) persoanele condamnate, prin hotărâre judecătorească definitivă, la pierderea drepturilor electorale". Acest lucru a fost confirmat şi de Augustin Zegrean, fostul preşedinte al CCR.

Prin urmare, persoanele cărora le-a fost dispusă pedeapsa interzicerii exercitării dreptului de a alege sunt radiate din Registrul electoral și nu mai figurează în listele electorale permanente, se mai arată în răspunsul primit de la AEP.

Conform articolului 397 din noul Cod Penal, infracțiunea se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă și interzicerea exercitării unor drepturi.

                                                                                        DIGI 24

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu