Salamul de biscuiţi face parte din categoria clasic şi bun,
se prepară extrem de uşor şi nu este nevoie să apelăm la cuptor. Este un dulce
al copilăriei noastre, un desert ieftin, simplu şi gustos.
Ingrediente:
·
500 g biscuiţi simpli;
·
300 ml lapte;
·
150 g unt sau margarină;
·
6 linguri zahăr;
·
1 fiolă esenţă de rom;
·
4 linguri cacao;
Mod de preparare:
Jumătate din biscuiţi
se mărunţesc, ca un pesmet, iar jumătate se rup în bucăţi mici. Pe foc se pune
o crăticioară în care se adaugă laptele, zahărul, untul şi cacaoa. Compoziţia
se lasă să dea în câteva clocote, după care se ia de pe foc şi se lasă să se
răcorească. În lapte se adaugă esenţa de rom, după care se toarnă peste
biscuiţi şi se amestecă bine. Cine doreşte, poate pune nuci, alune, stafide sau
rahat, în funcţie de preferinţe. Pe masă se pune o folie de plastic peste care
se pune compoziţia de biscuiţi. Aceasta se rulează cât mai strâns, apăsând cu
mâinile ca salamul să iasă cât mai compact. Odată rulată compoziţia, se pune la
frigider 4-5 ore. Înainte să fie servit, preparatul se scoate din folie şi de
tăvăleşte prin zahăr pudră, cacao sau nucă de cocos, în funcţie de preferinţele
fiecăruia.
Notă. Cine doreşte să prepare varianta de post, trebuie să
înlocuiască laptele cu apă sau cu lapte de soia.
A.A.D.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu