duminică, 30 decembrie 2018

Reţetă culinară de Anul Nou



Ouă umplute cu maioneză

Ingrediente:

6-10 ouă, maioneză, muştar, sare, piper, boia de ardei dulce, câteva măsline.

Mod de preparare:

Fiecare ou se spală cu  apă caldă, apoi le punem la fiert într-un vas cu pereţi subţiri, după ce am turnat apa până le acoperă.
Adăugăm 1 lingură de sare/litru de apă şi le fierbem sub capac, timp de 7 min,  din momentul în care apa dă în clocot.

Le scoatem cu o lingură şi le clătim sub jet de apă rece, după care se îndepărtează coaja.  Se îndepărtează coaja şi peliţa din interior şi se taie în două pe lung. Se scot gălbenuşurile şi se pun într-un bol.

Albuşurile se pun pe un platou special de ouă.
Maioneza se amestecă cu piper, muştar şi sare după gust. Se pune într-un pos cu sprit şi se  umplu ouale.

Se decorează cu boia de ardei dulce şi masline feliate. Poftă mare!


                                                                       A.A.D.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu