Ouă umplute cu maioneză
Ingrediente:
6-10 ouă, maioneză, muştar,
sare, piper, boia de ardei dulce, câteva măsline.
Mod de preparare:
Fiecare ou se spală cu apă caldă, apoi le punem la fiert într-un vas
cu pereţi subţiri, după ce am turnat apa până le acoperă.
Adăugăm 1 lingură de
sare/litru de apă şi le fierbem sub capac, timp de 7 min, din momentul în care apa dă în clocot.
Le scoatem cu o lingură şi le
clătim sub jet de apă rece, după care se îndepărtează coaja. Se îndepărtează coaja şi peliţa din interior
şi se taie în două pe lung. Se scot gălbenuşurile şi se pun într-un bol.
Albuşurile se pun pe un
platou special de ouă.
Maioneza se amestecă cu
piper, muştar şi sare după gust. Se pune într-un pos cu sprit şi se umplu ouale.
Se decorează cu boia de ardei
dulce şi masline feliate. Poftă mare!
A.A.D.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu