sâmbătă, 29 decembrie 2018

Circulaţie rutieră în condiţii de iarnă


Vremea a fost inchisa. Pe arii extinse au cazut precipitatii sub forma de burnita, ploaie, lapovita si ninsoare ziua, iar in cursul noptii sub forma de ninsoare. La munte a nins. Cantitatea maxima de precipitatii inregistrata a fost de 5.3 l/mp la Baraj Firiza. Vantul a suflat slab la moderat, cu intensificari in zona montana inalta de pana la 61 km/h (Vf.Iezer), unde a viscolit ninsoarea si a spulberat zapada. Temperatura maxima a fost de 1 grad la Targu Lapus, Ocna Sugatag, Sighetu Marmatiei si 2 grade in Baia Mare. Local, in zonele joase si in zona montana inalta s-a semnalat ceata.
Stratul de zapada este prezent pe arii extinse si masura aseara pana la 36 cm, la Baraj Firiza.
La primele ore ale diminetii temperatura aerului avea valoarea de 0 grade la Sighetu Marmatiei, Ocna Sugatag, Borsa, Viseu de Sus si Cavnic,  1 grad in Baia Mare si Targu Lapus.
Valori ale temperaturii aerului la aceasta ora: 0 grade la Targu Lapus, Borsa si Cavnic, 1 grad in Baia Mare, Sighetu Marmatiei, Ocna Sigatag, Petrova, Viseu de Sus.
Circulatia rutiera pe sectoarele de drumuri din judet se desfasoara in conditii de iarna. Nu au fost semnalate probleme in traficul rutier, datorita conditiilor meteorologice. Zapada framantata se gaseste pe DN 18, in Pasul Prislop, pe sectorul de drum județean de la Cavnic, respectiv Valea Neagra.
Grosimea stratului de zapada masura: 50 cm la Baiut, 44 cm la Cavnic, 35 cm la Firiza, 30 cm in Baia Borsa,  26 cm in Poiana Borsa si la Vf. Iezer, 24 cm la Coroieni, 23 cm la Grosii Tiblesului, 21 cm la Mara,  16 cm la Ocna Sugatag, 15 cm la Targu Lapus.
Debitele si nivelurile cursurilor de apa au fost variabile. Nu au fost semnalate probleme.Exploatarea amenajarii hidrotehnice Stramtori-Firiza se realizeaza in conditii de siguranta.
Toate localitatile din judet sunt alimentate cu energie electrica. Cetatenii sau persoanele juridice care se confrunta cu dificultati in trafic din cauza conditiilor meteorologice sau alte probleme generate de producerea unei situatii de urgenta sunt rugati sa apeleze numarul unic de apeluri de urgenta 112.
Vremea ramane si astazi inchisa. Cerul va fi mai mult noros. Local, indeosebi in cursul noptii, vor cadea precipitatii sub forma de ploaie, lapovita si ninsoare, iar la munte va ninge. Vantul va sufla slab la moderat cu intensificari indeosebi la munte, viscolind ninsoarea. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 2 si 5 grade, iar cele minime intre -2 si 1 grad. Izolat se va semnala ceata.
                                           IPMM

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu