duminică, 26 septembrie 2021

Constantin Gheorghe: „Cîțu o să plătească scump victoria. Crâncen de scump!”

 


Parcă văd duminică dimineață, după ce se destramă aburii ”victoriei”, cum liberalii se vor da cu capul de pereți, întrebându-se: ”Și acum ce facem?!”

Vor avea de condus o țară. Fără să aibă cu ce! Guvernul nu mai există, este ilegitim. Au făcut tot ce-au putut pentru a strica relațiile cu partenerii de guvernare, de USR vorbesc. Sigur, i-au înjurat cât s-a putut mai scârbos pe pesediști. În fond știu că se pot scuza: ”Hai, domle, că a fost joc politic!”, dacă va trebui să apeleze la ei, să le susțină un guvern minoritar. Știu că Iohannis are metode ”specifice”, cu care să-i ”frăgezească” pe Ciolacu și ai lui. Doar că e doar o soluție de avarie. Și cine le garantează că peste două luni, când or fi facturile mai mari, și furia populară și mai mare, PSD nu introduce Moțiune de Cenzură, care trece, cu Cîțu la butoane?
Vagile promisiuni sociale, făcute de Cîțu în ultimile două sau trei zile, nu conving pe nimeni. Nu au cum să convingă. Nu sunt sincere. În plus, Cîțu, până să-i ia locul lui Manole, ia șuturi în cur de la Manole. O să plătească scump victoria de mâine. Crâncen de scump! Nu neapărat prin scindarea PNL, cât prin incapacitatea de a pacifica ”dreapta”, și de a da o minimă coerență unei adunături de ”miniștri”, unul mai prost și mai lacom ca altul. Incoerența echipei guvernamentale a produs proastă guvernare. Și va mai produce.
Dar să fim optimiști: iubitorii de cultură din PNL vor avea la dispoziție o tonă de mici. Sigur vor face alegerea cea bună! Înainte clasa muncitoare bea șampanie prin reprezentanți, acum mănâncă tot prin aleși!
În rest România normală și educată…

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu