vineri, 24 septembrie 2021

Noaptea Cercetătorilor Europeni în 24 septembrie, în Baia Mare

 


Consiliul Județean Maramureș prin Muzeul Județean de Mineralogie „Victor Gorduza” Baia Mare și Muzeul de Științe Astronomice Baia Mare sărbătorește în data de 24 septembrie 2021, Noaptea Cercetătorilor Europeni.

Cele două muzee vor participa la acest eveniment în calitate de parteneri ai Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, în proiectul „THE GREEN DEAL: Research Communication to CommuNities” și vor desfășura activități specifice la sediile proprii.

Muzeul Județean de Mineralogie „Victor Gorduza” Baia Mare va organiza prezentarea „Fascinația pietrelor prețioase – cercetare și prelucrare”, susținută de un colecționar particular. După prezentare, participanții sunt invitați să viziteze expoziția temporară „Calcedonia de Trestia”.

Muzeul de Științe Astronomice Baia Mare invită publicul interesat la un atelier cu experimente de fizică aplicată, precum și la observații astronomice asupra Soarelui. De asemenea, sunteți așteptați și pentru observații astronomice nocturne asupra planetelor Jupiter și Saturn.

Informații suplimentare legate de acest eveniment găsiți pe paginile web, precum și pe cele de Facebook ale instituțiilor participante, respectiv https://www.facebook.com/MuzeuMineralogiehttps://www.facebook.com/planetariubaiamare/www.muzeuminbm.ro  și www.planetariubm.ro.

 

Biroul de presă al Consiliului Județean Maramureş

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu