joi, 30 septembrie 2021

Românii nu mai au voie să se încălzească cu lemne. Nu le mai ajung pădurile austriecilor?!

 Marele PNRR, lăudat atâta de unii, conține,între altele, o prevedere prin care România se obligă să renunțe în scurt timp la încălzirea cu lemne. În conformitate cu ceea ce s-a semnat de către autoritățile românești, până în trimestrul patru al anului 2023, România se obligă să facă reforme pentru a diversifica mixul energetic în încălzire și răcire prin renunțarea la biomasa forestieră.

Mai sunt unele chestii pe acolo, cu asociațiile de locatari care își vor pune panouri solare și eoliene și cu eliminarea cărbunelui din sistemul energetic național până în 2032. Acestea merită o discuție aparte; să ne concentrăm, deci, pe interzicerea folosirii lemnului pentru încălzirea locuințelor.

Aproape întreagă populație rurală se încălzește cu lemne. Este un fapt. E bine, e rău?! Este singură soluție accesibilă ca preț pentru o populație tot mai sărăcită de “reformele” Guvernului.

Gazul metan e o glumă proastă întrucât nu există capacitatati de distribuție pentru zona rurală; nici toate localitățile urbane nu au încă alimentare cu gaz metan. În lipsa unor investiții ale statului, construirea unei rețele de distribuție în zona rurală este neprofitabilă pentru firmele de gaz. Energia electrică tocmai s-a scumpit de vreo două ori anul acesta.

Ca să te încălzești la resoul electric ar trebui să ai bani pe care nu-i au nici măcar toți locuitorii de la oraș, unde se mai găsește de muncă. La țară, oamenii nu au bani nici să plătească apa băgată cu programe ale UE.

Este o utopie să crezi că în România se va renunța la lemne ca modalitate de încălzire. Mai mult este o nebunie. O nebunie din aia de ultima speță, pusă pe hârtie de niște indivizi al căror loc nu e în fotoliile moi ale Puterii, ci în cămășile de forță de la Bălăceanca.

Iar dacă au pus asta în PNRR nu din prostie, ci cu intenție, atunci lucrurile sunt și mai grave.

A condamna jumătate din populația României să aleagă între a muri de frig și a muri de foame plătind bruma de economii pentru niște fantasmagorice sisteme așa-zis ecologice de încălzire e o idee din aceeași familie a totalitarismelor care au zguduit continentul nostru în secolul trecut.

 

Autor: Răzvan Bibire

Sursa: desteptarea.ro




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu