duminică, 24 martie 2013

Handbal feminin. România a câştigat Trofeul Carpaţi


 Naţionala feminină de handbal a României a câştigat cea de-a 46-a ediţie a Trofeului Carpaţi ( a 9-a oară la rând!).
           România A s-a impus la finalul competiţiei de la Craiova, după ce a acumulat cinci puncte în clasament, la fel ca selecţionata Germaniei, dar cu un golaveraj superior. Pe locul trei a terminat Spania, în timp ce pe poziţia a patra a fost România B, ambele cu câte un punct.
          Reprezentativa României, antrenată de Gheorghe Tadici, a învins azi Spania cu scorul de 30-23, în timp ce a doua echipă tricoloră a cedat la patru goluri, scor 25-29, în faţa Germaniei.
România a câştigat ultimele nouă ediţii ale Trofeului Carpaţi, competiţie anuală dedicată handbalului feminin. Competiţia a fost organizată pentru prima oară în 1959.
           În acest an, la Craiova, tricolorele au câştigat întrecerea fără să aibă în lot vreo jucătoare de la Oltchim Râmnicu Vâlcea. Componentele formaţiei din Oltenia au rămas în cantonament pentru a se pregăti pentru semifinala din Liga Campionilor cu Gyor.
          Cu toate acestea, două jucătoare iberice de la Oltchim,  portarul Silvia Navarro şi interul Alexandrina Barbosa, au jucat pentru Spania la Trofeul Carpaţi.

                                                                            Cristi SOMEŞAN

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu