vineri, 22 martie 2013

Editorial


           Piţi lasă-ne şi treci la barbut!

   Aseară am avut parte de două ore de coşmar la meciul de fotbal din preliminarile Campionatului Mondial din 2014 dintre Ungaria şi România. La fluierul arbitrul german Wolfgang Stark, pe un stadion fără spectatori, au început meciul două formaţii avide de puncte, în formula:
Ungaria: Kiraly, nota 6,5- Vanczak 6,5, Meszaros 6, Korcsmar 6, Kadar 6 – Koman 6,5, Pintér 6,5, Hajnal 6,5, Dzsudzsák 7 – Szabics 7 – Szalai 6,5. Selecţioner: Sandor Egervari nota 7
România: Tătăruşanu, nota 5 – Tamaş 5, Chiricheş 7,5, Goian 3, Şt. Radu 4 – Bourceanu 4,5, Pintilii 6 – Torje 4,5, Grozav 4,5, Bogdan Stancu 3 – Mutu 5,5. Selecţioner: Victor Piţurcă, nota 4. Antrenori secunzi: Florin Marin, Eugen Neagoe şi Gabriel Boldici (Ce de antrenori plătiţi!). Pe parcurs au intrat şi evoluat mult mai bine ca cei care i-au schimbat: Maxim, Chipciu şi Rusescu!
  Revenind la lucrurile dureroase din meciul cu ungurii să spunem că fotbaliştii români care au jucat pentru naţionala României (şi pentru milioanele de telespectatori) ar trebui să-şi ceară scuze în mod public elevei Sabina Elena de la Liceul „Korosi Csoma Şandor” din Covasna cât şi nouă pentru lipsa de „vână”, orgoliu, dăruire, patriotism până la urmă! Colonele în rezervă Piţurcă, tu ai auzit de mândrie şi patriotism sau şi de la lecţiile acestea ai lipsit?!
   N-am jucat nimic, am stat tot timpul la „ciupeală”, am jucat „băbeşte”, cu mingi lungi, n-am avut o tactică, n-am avut o strategie pusă la punct iar golurile consider că ne-au fost făcute cadou de un arbitru cumpărat de Mircea Sandu şi acoliţii lui din F.R.F.
    Ceea ce s-a întâmplat în jocul tricolorilor (cel mai slab joc de când mă ştiu!) nu e admis la o echipă care doreşte să se califice la baraj unde putem întâlni Spania, Portugalia sau Serbia...
Dar ce să aştepţi de la o echipă fără antrenor! Când joci cu jucători care la cluburile lor sunt rezerve, când joci cu ei pe alte posturi decât evoluează la cluburile lor (Mutu, Bogdan Stancu, Grozav), când nu ştii când să renunţi la superstiţii, când nu ştii să faci schimbări, rezultatul de egalitate este chiar unul bun!
    Până la urmă îl cred pe Gigi Becali care a spus după meci că dacă juca Steaua bătea modesta echipă a Ungariei cu 5-0!!!
   După acest meci mediocru al tricolorilor, reprezentativa României se menţine pe locul trei în clasamentul grupei D a preliminariilor Cupei Mondiale din 2014, în urma rezultatelor înregistrate în partidele disputate vineri seara.
Clasamentul grupei D:
1. Olanda 5 5 0 0 16-2 15 puncte;
2. Ungaria 5 3 1 1 12-7 10;
3. România 5 3 1 1 10-6 10;
4. Turcia 5 2 0 3 6-6 6;
5. Estonia 5 1 0 4 1-9 3;
6. Andorra 5 0 0 5 0-15 0.
Închei cu declaraţia de la finalul meciului a lui Chipciu care spune totul despre un meci prost şi comentat pe postul naţional şi mai prost de Marian Olaianos: „Bine că am obţinut un punct...”

                                                                                 Gelu DRAGOŞ

P.S. Despre Piţi n-am scris nimic că nu-i nimic de scris. N-am făcut referire nici măcar la declaraţiile lui halucinante la finalul partidei! El probabil a văzut al meci...Şi cum „Iarna nu-i ca vara” îi reamintesc lui Piţi că „Olanda nu-i Ungaria!”, aşa ca să ştie şi el în ce ape se scaldă.

                                                                                    


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu