miercuri, 27 martie 2013

Vizionarea excesivă la TV poate afecta comportamentul copiilor


Copiii de 5 ani care se uită la televizor cel puțin 3 ore pe zi au șanse mai mari de a dezvolta comportamente antisociale decât cei care petrec cel mult o oră în fața televizorului, arată un studiu al cercetătorilor britanici, prezentat ieri pe site-ul publicației medicale  Archives of Disease in Childhood.
Potrivit oamenilor de știință scoțieni, copiii mici care privesc prea mult timp la TV își cresc șansele ca, până la vârsta de 7 ani, să dezvolte un comportament violent, să sustragă lucruri care nu le aparțin sau să prezinte semne ale unui alt tip de comportament antisocial. Cercetătorii au ajuns însă la concluzia că jocurile electronice sau cele pe calculator nu au nici un efect asupra comportamentului celor mici.
Oamenii de știință, coordonați de Alison Parkes, de la Universitatea din Glasgow (Scoția), au analizat informații privind comportamentul a peste 11.000 de copii din Regatul Unit, născuți între anii 2000 și 2002. Când copiii se aflau la vârstele de 5, respectiv 7 ani, mamele lor au completat câte un chestionar despre comportamentul celor mici și orele petrecute la televizor. În urma analizei datelor oferite de părinți și a altor factori privind dinamica familială, cercetătorii au concluzionat că privitul la TV cel puțin 3 ore pe zi este asociat cu o creștere „ușoară” a problemelor de comportament.

                                                                               I.I. DRAGOŞ

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu